Williamsova in Kimiko Date-Krumm sta skupaj stari 73 let, od tega jih ima Japonka 42 in je najstarejša doslej, ki se je na tem turnirju uvrstila v tretji krog; pred tem ji je to zadnjič uspelo pred 17 leti. Williamsova je dosegla triintrideseto zaporedno zmago in jubilejno 600. v karieri na turnirjih WTA. Po izpadih Marije Šarapove in Viktorije Azarenke je še večja favoritinja za končno zmago v Wimbledonu, ki bi bila že njena šesta. Prva naslednja igralka, ki jo bo skušala zaustaviti na tej poti, bo Nemka Sabine Lisicki, ki je s 4:6, 6:2 in 6:1 ugnala Avstralko Samantho Stosur.

Na ženskem delu turnirja večjih pretresov ni bilo; Agnieszka Radwanska, četrta nosilka iz Poljske, je premagala Američanko Madison Keys s 7:5, 4:6 in 6:3, v četrti krog pa se je uvrstila tudi Čehinja Petra Kvitova, letos osmopostavljena zmagovalka turnirja 2011, ki je ugnala Rusinjo Jekaterino Makarovo s 6:3, 2:6 in 6:3. Kitajka Li Na, šesta nosilka, je ugnala Čehinjo Klaro Zakopalovo. Laura Robson pa je postala prva Britanka po 15 letih, ki se je uvrstila v četrti krog, ugnala je Novozelandko Marino Erakovic z 1:6, 7:5, 6:3.

Đoković je Chardyja doslej premagal v vseh šestih medsebojnih obračunih in pri tem ni izgubil niti niza, slednjega pa doslej ni oddal niti na letošnjem Wimbledonu. Tako je tudi ostalo, saj je Francoza premagal s 6:3, 6:2, 6:2 in se bo v naslednjem krogu pomeril s 13. nosilcem, Nemcem Tommyjem Haasom.

Bernard Tomic iz Avstralije je izločil devetega nosilca Richarda Gasqueta iz Francije s 7:6 (9:7), 5:7, 7:5, 7:6 (7:5), Španec David Ferrer, četrti nosilec, pa je z Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovom bil težak bolj, preden je slavil s 6:7 (6), 7:6 (2), 2:6, 6:1, 6:2.

Gregi Žemlji ni uspelo ugnati osmega nosilca Juana Martina del Potra iz Argentine. Poleg Del Potra je napredoval tudi sedmi nosilec Tomaš Berdych iz Češke po zmagi v dvoboju s Kevinom Andersonom iz Južnoafriške republike s 3:6, 6:3, 6:4 in 7:5.

Srebotnikova med dvojicami v tretjem krogu Wimbledona

Velenjčanka Katarina Srebotnik se je v drugem krogu turnirja za grand slam v Wimbledonu paru z Rusinjo Nadjo Petrovo premagala Američanko Varvaro Lepchenko in Kitajko Saisai Zheng s 7:5 in 6:3.

V tretjem krogu se bosta Srebotnikova in Petrova, ki sta tretji nosilki, pomerili z Vanio King iz ZDA in Kitajko Jie Zheng, ki sta 13. nosilki.