"Sto let delovanja je veličasten jubilej, ki ga je dočakalo le malo športnih društev in institucij. To seveda velja tudi za nogometne klube, ne samo v Sloveniji, ampak tudi v Evropi in svetu. Le redki so klubi, ki so nepretrgoma delovali in svoje ime ohranili od ustanovitve do danes. Eno redkih takšnih društev je ND Slovan, ki je bil ustanovljen leta 1913 kot SK Slovan. V tem času so se v društvu zvrstili številni rodovi funkcionarjev, trenerjev in igralcev, ki so omogočili delo ND Slovan," so zapisali na spletni strani ND Slovan.

Za omenjeni klub, ki je tudi večkratni državni in pokalni zmagovalec tako v članski kot mladinski konkurenci, je igralo veliko slovenskih reprezentantov, med njimi Marko Elsner, Gregor Židan, Zoran Ubavić, Marko Gruškovnjak, Aleš Čeh, Sašo Udovič, Aleksander Knavs, Robert Englaro, Željko Milinović, Ermin Raković, Sebastjan Cimirotić, Darijan Matić, Luka Žinko, Janez Zavrl, Džengis Čavušević, Andraž Kirm, Zlatan Ljubijankić, Milivoje Novaković in Samir Handanović. Za moštvo, ki domuje na stadionu pod Golovcem, so igrali in delovali tudi številni znani športni delavci, trenerji in selektorji: Branko Elsner, Anton Žabjek, Slobodan Kitić, Zdenko Verdenik, Radenko Mijatović, Milovan Nikolić, Nenad Protega, Tomaž Kavčič, Safet Hadžić, Nihad Pejković, Slaviša Stojanović in številni drugi.

Ob jubileju bodo na Slovanu organizirali srečanje slovanovcev vseh generacij. Ob 10. uri se bodo predstavile klubske selekcije, od 15. ure dalje pa se bodo merili nekdanji igralci Slovana in Olimpije.