Legendarna dvorana, ki je bila dolga leta dom jeseniškega hokejskega kolektiva, bo v septembru gostila košarkarske navdušence. Sicer precej zastaran športni objekt doživlja korenito prenovo, ki po zagotovilu članov projektne skupine poteka po terminskem načrtu.

Streha je tako že obnovljena, gradbinci urejajo fasade, izdelujejo elektro in strojne inštalacije, na delu so tudi keramičarji, ki polagajo ploščice, sledi pa še izvedba zunanje ureditve.

Rems: To ne bo prenovljena dvorana, ampak nov objekt

»Napredek pri obnovi dvorane je dan za dnem bolj viden, načrti za zabavni in prireditveni program v času prvenstva na Jesenicah pa so vedno bolj izdelani in dorečeni. Organizacija EuroBasketa 2013 se bo v našem mestu zagotovo zapisala v jeseniško zgodovino, občina Jesenice pa se trudi, da bo upravičila izkazano zaupanje glavnega organizatorja in FIBA Europe,« je na današnji novinarski konferenci dejal župan Jesenic Tomaž Tom Mencinger.

»Kar se tiče dvorane je zadeva jasna, to ne bo prenovljena dvorana, ampak nov objekt, ki je lahko Jesenicam v ponos in, ki jim ga lahko zavida marsikatera občin,« pa je ocenil generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Iztok Rems.

Navijači se bodo zabavali v kar dveh navijaških središčih

Po zagotovilih Jeseničanov bo v času prvenstva v mestu dobro poskrbljeno tudi za vse navijače. Predvideni sta kar dve navijaški središči, in sicer pred športno dvorano Podmežakla in navijaško središče na Stari Savi, kjer bo od 4. do 9. septembra potekal kulturno-zabavni program. Vsem obiskovalcem iz tujine kot tudi iz lokalnega okolja bo občina nudila priložnost, da občutijo vzdušje košarkarskih počitnic ter ogled tekem na velikem zaslonu skupaj s pestrim koncertno-glasbenim dogajanjem. Ob tem je pomembno poudariti, da se bo celotni program izvajal tudi v primeru slabega vremena – v tem primeru bo potekal na pokritem prostoru ob novi tržnici.

Na pobudo jeseniške občine so mesto že obiskali vsi veleposlaniki vseh šestih držav, ki so ponudili vso potrebno pomoč, ki se nanaša predvsem na urejanje reprezentančnih klubskih hiš, v katerih bodo priskrbeli zastave, glasbo, narodne noše in drug material, ki kar najbolje zastopa njihovo državo. Ker pa bo v času prvega dela EuroBasketa 2013 en dan tudi prost, bo slednji namenjen posebni predstavitvi držav, ki gostujejo na Jesenicah. Obiskovalci navijaškega središča na Stari Savi se bodo tako lahko seznanili s kulinariko in kulturo posameznih držav.