Tako bodo znotraj dvorane uredili delovni prostor za novinarje, t.i. mix zone in dvorano za novinarske konference. "Vsi ti prostori bodo pripravljeni, kot zahtevajo pravila Fibe," je na današnji novinarski konferenci navedel Popovič. Poleg tega bodo poskrbeli tudi za ureditev zunanjosti dvorane, zlasti pročelja fasade in platoja ob Cesti Zore Perello Godina.

Direktor koprskega zavoda za šport Branko Florjanič pa je poudaril, da je Bonifika tudi dvorana mesta Koper in širše regije, zato so pri prenovi upoštevali tudi stvari "za naslednjih 20 let in ne samo za en teden, ki je sicer zelo pomemben".

Končna kapaciteta dvorane bo sicer znana šele, ko bodo postavljene televizijske kamere in novinarske tribune, je pojasnil generalni sekretar KZS Iztok Rems. Ta je sicer spomnil na bogato košarkarsko preteklost Kopra ter izrazil željo, da tudi s pomočjo evropskega prvenstva vrnejo Koper na košarkarski zemljevid Slovenije.

Po besedah Popoviča bodo sicer le nekaj minut hoje od Bonifike, točneje na Ukmarjevem trgu in v Taverni, uredili tudi dva navijaška kotička, tako imenovani fanzone.

Presenečeni nad povpraševanjem Skandinavcev

Direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar pa je izpostavil zlasti "atraktivnost" koprske skupine, za katero je že akreditiranih preko 200 medijskih predstavnikov, samo uradne osebe pa bodo opravile več kot 1700 nočitev. Pozitivno presenečenje pa po njegovih besedah predstavlja povpraševanje navijačev iz skandinavskih dežel.

Realna ocena bo sicer mogoča šele s prvim julijem, ko bodo šle v prodajo vstopnice za prvi del tekmovanja, je dodal Križnar. Predstavnik uradne turistične agencije EuroBasketa Palme Marko Sikur pa je ob tem povedal, da že od samega začetka opažajo veliko zanimanje finskih in švedskih navijačev, ki naj bi se v prihodnjih mesecih še okrepilo. O dokončnih številkah je po njegovih besedah prezgodaj govoriti, računajo pa na vsaj 1000 do 1500 skandinavskih gostov. Dnevne goste pričakujejo zlasti med Italijani, v ta namen pa so že pripravili tudi posebne dnevne pakete za obisk Kopra.

Dobre odzive beležijo tudi hotelirji

Rems je ob tem spomnil, da za štiri države, udeleženke EuroBasketa, velja vizumski sistem, vendar so na nedavnem sestanku na zunanjem ministrstvu dobili zagotovila, da bodo vizumski sistem v tem primeru olajšali.

Zadovoljstvo tako glede poteka prenove dvorane kot z utripom v mestu, kjer je že čutiti, da se približuje "velik dogodek", je izrazil tudi koprski podžupan Danijel Cep. Tudi hotelirji po njegovih besedah beležijo "dobre odzive".