Razlog za obisk »festivala zvoka, sonca in zabave« je bržkone že spisek nastopajočih skupin in didžejev, ki bodo obiskovalce zabavali vse tri dni festivala do jutranjih ur. Med bolj zanimivimi imeni, ki bodo nastopala na glavnem odru, so britanska rokerska skupina Skunk Anansie, Plavi Orkestar, Gentleman & The Evolution, Triggerfinger, Dubioza kolektiv, Hladno pivo in slovenske skupine Mi2, Niet, Španski borci, Gušti in drugi.

Navdušence nad elektronsko glasbno bodo na drugem odru zabavali Pendulum DJ Set, David Morales, Joachim Garraud in drugi.

Organizatorji opozarjajo na povsem brezplačno kampiranje, kar je po njihovo že redkost na festivalih. Na festivalu Schengenfest se srečujejo mladi in mladi po srcu iz vse Slovenije, vedno več pa jih je tudi iz tujine. Festivala se je lani tako udeležilo okoli 23 tisoč ljudi.

Vstopnice za Schengenfest je možno kupiti na predprodajnih mestih TIC Bela Krajina, bencinskih servisih Petrola, blagajni Križank in Hale Tivoli v Ljubljani, poslovalnicah Kompasa in Big Banga, e-študentskih servisih in in kioskih 3dva, še dodajajo organizatorji.