Kaiser Chiefs, Lenningrad Cowboys, Parni valjak ...

Od petka, 3. avgusta, do nedelje, 5. avgusta, bo na "prekrasni lokaciji v Beli Krajini v neokrnjeni naravi" potekal "Festival zvoka, sonca in zabave“ Schengenfest, katerega moto je - "nismo največji, smo pa najbolj sexi“.

"Pri našem festivalu izstopa tudi program, saj imamo iz leta v leto boljši in bolj pester koncertni, kakor tudi spremljevalni program,“ je dodal Moravec. V treh dneh festivala se bodo na odrih zvrstila velika imena svetovne in slovenske glasbe: Kaiser Chiefs, Lenningrad Cowboys, Riblja čorba, Dan D, Big Foot Mama, pa Parni valjak, Leeloojamais, Siddharta in mnogo drugih, celoten repertoar nastopov pa si lahko ogledate na spletni strani festivala.

Med seboj si "kradejo" obiskovalce

Zdi se, da je v Sloveniji iz leta v leto več glasbenih festivalov, ki si med seboj sčasoma začenjajo "krasti" obiskovalce. Vsaj v času ekonomske krize si mnogi mladi v enem poletju ne morejo privoščiti obiska več festivalov. Moravec težavo pri vedno večjem številu podobnih prireditev vidi v tem, da imajo skoraj identične programe, "za kar so delno krivi organizatorji, ki kopirajo programe uspešnih festivalov preteklih let“, težavo pa vidi tudi na samem glasbenem zemljevidu Slovenije, saj po njegovem mnenju primanjkuje svežih, priljubljenih imen, ki bi imela moč napolniti prizorišča.

"Mogoče manjka kakšen res velik festival z velikimi tujimi imeni - to je tudi naš cilj, da pripeljemo Schengenfest do enega odmevnejših dogodkov tudi v širši regiji, ne samo v Sloveniji,“ je zaključil Moravec.