"Razočaranje je vedno prisotno, ko izpadeš in se sezona konča na takšen način. Kljub temu je Chicago dobra ekipa in jo moram pohvaliti. A vseeno smo tudi mi imeli občutek, da lahko izsilimo vsaj še šesto tekmo in da se vrnemo nazaj v Los Angeles, vendar nam to žal ni uspelo," je po odločilnem porazu povedal Kopitar.

Slovenski hokejski zvezdnik je zaradi prekinitve vseh dejavnosti v ligi NHL sezono začel na Švedskem, po skrajšani sezoni v NHL pa mu v Los Angelesu ni šlo vse po načrtih. "Sezona na Švedskem je bila v redu. Tam sem se imel zelo dobro, ekipa me je zelo lepo sprejela, všeč mi je bilo tudi samo mesto in z bratom Gašperjem sva se tam dobro počutila. Glede na to, da sva prvič igrala skupaj, je bila to super izkušnja," je o sezoni povedal Hrušičan in dodal: "Kar se tiče sezone v Los Angelesu, pa je bila zelo natrpana, zelo naporna in na koncu nam ni uspelo doseči cilja. Če potegnem črto, vseeno mislim, da je bila sezona kar dobra."

V velikem finalu lige NHL se bosta za naslov prvaka pomerili ekipi Chicago Blackhawks in Boston Bruins. Kosmatinci so premagali Pittsburgh Penguins s 4:0 v zmagah. Boston je brez izgubljene tekme napredoval v svoj drugi finale v zadnjih treh sezonah. Leta 2011 je v sedmih tekmah premagal Vancouver in osvojil šesti Stanleyjev pokal. Chicago je na drugi strani doslej osvojil štiri naslove prvaka, zadnjega leta 2010, ko je prekinil 49 let dolgo sušo, saj je ekipa prejšnje naslove osvojila leta 1934, 1938 in 1961. Kopitar v finalu nima favorita.

"Nimam nobene želje, kdo bi zmagal. Ko smo izpadli, niti ni pomembno, kdo bo zmagal. Prihodnje leto bo treba spet priti v finale oziroma pred tem še priti v končnico in tako bomo vnovič lahko 'napadli' Stanleyjev pokal," je še povedal Kopitar.