Klinarjeva, slovenska rekorderka, je bila z 2:16,37 nepremagljiva, saj je tekmo vzela resno, ker je bila njena glavna izzivalka mladinska reprezentantka in klubska kolegica iz Radovljice Tjaša Pintar. Na koncu je razlika znašala tri sekunde.

"Danes je bilo kar v redu, čeprav sem hrbtno plavala slalom. Sicer pa sem se morala na tekmo kar dobro pripraviti, saj je Tjaša Pintar že včeraj dokazala, da je v zelo dobri formi. Tukaj pa sem sicer malce nezadovoljna s četrtkovim nastopom na 200 m delfin, kjer sem si želela dosežek okrog 2:11. A občutki še niso pravi, malo sem utrujena, a moj glavni cilj je osvojiti čim več naslovov na državnem prvenstvu. Z izidi se bom obremenjevala na sredozemskih igrah," je po dveh dneh strnila misli Klinarjeva, ki načrtuje vsaj še tri posamične zmage.

Zadovoljna je bila tudi dijakinja jeseniške gimnazije Pintarjerva: "Za ta čas je moj izid dober, saj lani nisem bila tako hitra. Pa tudi Anja je bila odlična konkurenca, saj pričakujem, da bodo tekmice na mladinskem evropskem prvenstvu približno tako hitre. Sama si tam želim finale."

V ženski konkurenci je slovenski naslov na 100 m prosto osvojila Triglavanka Kaja Sajovec, na 200 hrbtno Triglavanka Gaja Kristan, na 50 prsno Triglavanka Teja Koželj in na 800 prosto mladinska reprezentantka ravenskega Fužinarja Gaja Natlačen.

Pri moških izstopal Žbogar

V moški konkurenci je med Slovenci izstopal radovljiški olimpijec Robert Žbogar, ki si je priplaval naslov na 200 m hrbtno, kjer je tesno ugnal Belorusa Jurija Suvorova, na 200 mešano pa sta tekmovalca mesti zamenjala.

Odsotnost Damirja Dugonjića, ki je odpotoval v Monako, je na 50 m prsno izkoristil Triglavan Robi Vovk, na 800 prosto je bil najboljši Blaž Demšar iz ljubljanske Olimpije. Belorus Jauhen Curkin je bil najboljši na 100 prosto, slovenski naslov je osvojil Mariborčan Erik Hren.