Tretje mesto je zasedel zadnji preostali ubežnik iz skupine 15 kolesarjev Američan Matthew Busche, ki je prav tako zaostal štiri sekunde.

Britanec je tudi prevzel skupno vodstvo, ki ga bo do konca dirke težko zapravil. V skupni razvrstitvi ima 52 sekund prednosti pred moštvenim kolegom pri ekipi Sky Avstralcem Richiejem Portejem, doslej vodilni Avstralec Rohan Dennis pa je padel na tretje mesto, za vodilnim zaostaja še dve sekundi več kot Porte.

"Moj cilj je bil danes prevzem rumene majice, s pomočjo moštvenih kolegov, predvsem Petra Kennaugha in Porteja, sem ga dosegel. Nisem se nameraval boriti za etapno zmago, a ponudila se je priložnost, ki sem jo izkoristil. Ko se je Contador odpeljal naprej, ni bilo nobene panike, saj Alberto za skupni seštevek ni več nevaren. Izkazalo pa se je, da niti ni dovolj močan, da bi naju z Richiejem ugnal. Boljše se nisem mogel počutiti, izredno sem zadovoljen s tem, kar sem pokazal," je po zmagi dejal Froome, ki pa je prepričan, da bo Contador na Touru čez tri tedne še močnejši in nevarnejši.

Edini slovenski predstavnik Kristjan Koren je na 139 kilometrov dolgi preizkušnji zasedel 39. mesto, za zmagovalcem je zaostal tri minute in 35 sekund. Skupno je 27., za najboljšim zaostaja pet minut in 43 sekund.