Froome je vse dvome o skupni zmagi razrešil na minulih zahtevnih etapah, na današnji sklepni 18,7 km dolgi vožnji na čas po ženevskih ulicah pa se je najbolj izkazal Martin. V zadnjih dveh letih absolutni "kralj" kronometrskih preizkušenj, sicer svetovni prvak iz Koebenhavna leta 2011 in Valkenburga leta 2012 ter nosilec srebrnega odličja na lanskih poletnih olimpijskih igrah v Londonu, je bil razred zase, še najbolj se mu je približal Italijan Adriano Malori (+0:16), tretje mesto pa je zasedel Froome (+0:34).

Šestindvajsetletni Špilak je znova dokazal, da mu je dirka po Romandiji pisana na kožo, po skupnem zmagoslavju leta 2010 pa je na letošnji 67. dirki zasedel drugo mesto. Za generalnim zmagovalcem iz Velike Britanije je zaostal 54 sekund, tretjeuvrščeni Portugalec Rui Alberto Faria Da Costa pa minuto in 49 sekund.

Na letošnji dirki sta nastopila še dva slovenska kolesarja: Jani Brajkovič (Astana) je današnji kronometer končal na 60. mestu (+1:59), v skupni razvrstitvi pa na 23. mestu (+4:41). Izkazal se je tudi Luka Mezgec (Argos Shimano), ki je na treh zaporednih etapah zasedel nehvaležno četrto mesto, na sobotni izjemno zahtevni kraljevski preizkušnji med krajema Marly in Les Diablerets pa je odstopil.

Dirka po Turčiji domačinu, Slovenci v ozadju

Turek Mustafa Sayar je skupni zmagovalec osemetapne kolesarske dirke po Turčiji. Član ekipe Torku Sekerspor je dirko končal 41 sekund pred Eritrejcem Natnaelom Berhanejem, tretji pa je bil Francoz Yoann Bagot. Na dirki so nastopili tudi trije Slovenci, ki pa so končali v ozadju.

Marko Kump (Saxo-Tinkoff) je bil na koncu 144. s 55:40 minute zaostanka, Blaž Jarc (NetApp-Endura) 154. (+1:01:07), Aldo Ino Ilešič (UnitedHealthcare) pa 170. (+1:09:21).

Zadnjo etapo, 121 kilometrov dolgo preizkušnjo v Carigradu, je dobil Nemec Marcel Kittel (Argos-Shimano) pred Italijanom Andreo Guardinijem in Britancem Andrewom Fennom. Najboljši od Slovencev je bil Kump na 118. mestu.