Do konca avgusta bodo tuji turisti za nas preverjali turistično ponudbo v štirinajstih slovenskih mestih. Na zaključni prireditvi, 9. septembra, bomo s pomočjo mnenj tujih turistov izbrali najbolj gostoljuben in prijazen slovenski kraj. Letošnjo akcijo smo začeli z obiskom Bohinja, nadaljevali pa smo jo v Ribnici.

O doživetjih v Ribnici je Nikolaosa in Lilian izprašala Tina Hižar. Preberite si izsek iz jutrišnjega članka:

Roko na srce: naša dežela se ponaša z zares privlačno turistično ponudbo in nudi številna doživetja, toda - ali bi si vi upali tujca, željnega nepozabnih popotniških vtisov, napotiti v Ribnico? No, mi smo storili prav to – v izvidnico istoimenske občine smo minuli četrtek napotili Grka Nikolaosa in Lilian.

Prepustili smo ju lastni iznajdljivosti, na pot iz prestolnice sta se zaljubljenca podala povsem neobremenjeno in brez kakršnih koli naših napotkov. Seveda ne tajimo, da nas je ob tem vseeno malce skrbelo, da ju cesta ne bi vodila v napačno smer – morda v Ribnico ali pa v naselji Ribnica v občinah Brežice in Pivka.

Bojazen je bila odveč, mlada Grka sta se s pomočjo spleta in navigacijske naprave v osebnem avtomobilu dobro znašla. In čeprav je bil devetindvajsetletni Nikolaos, ki so ga v Ljubljano septembra lani pripeljale študijske obveznosti na ekonomski fakulteti, pred odhodom kar precej zaskrbljen zaradi opozoril študentskih kolegov, da tam naokoli rovarijo medvedi, je bila Ribnica zanj pravo odkritje.

Pa ne zaradi srečanja s zvermi, eno najstarejših slovenskih mest ga je namreč spominjalo na njegovo umirjeno rojstno vasico, nedaleč stran od Soluna. V njem so se prebudili nostalgični občutki.

»Neverjetno, kako prijazni in gostoljubni so tam ljudje! Počutil sem se kot doma, le bolj poceni je bilo in narava je bila precej bolj zelena. Hvala Dnevniku za to izušnjo, saj prej za Ribnico še nikoli nisem slišal! » ni mogel skriti navdušenja. A čisto vse le ni bilo tako zelo 'rožnato'...

Več v jutrišnji tiskani izdaji.