Kosmatinci iz Bostona so na prvi tekmi finalne konferenčne serije dokaj zanesljivo premagali pingvine iz Pittsburgha s 3:0, na današnji drugi tekmi pa so na ledeni ploskvi Consol Energy Centra v Pittsburghu prikazali še boljšo predstavo in še bolj prepričljivo premagali svoje finalne tekmece.

V bostonski ekipi je Brad Marchand dosegel dva, Nathan Horton, Patrice Bergeron, Johnny Boychuk in David Krejči po en gol, finski vratar Tukka Rask pa je zbral 26 obramb. Pri dokaj razvodenelih in neučinkovitih gostiteljih je edini zadetek dosegel Brandon Sutter.

Ekipa iz ameriške zvezne države Massachusetts je prevladovala na obeh tekmah v Pittsburghu, na drugi pa je "osramotila" oba vratarja domače ekipe, saj sta Čeh Tomaš Vokoun in Marc-Andre Fleury prejela po tri gole. Večjo "sramoto" je doživel Čeh, ki je led zapustil po petnajstih minutah dvoboja, potem ko je po dvanajstih strelih prejel kar tri gole. Njegov vratarski kolega iz Kanade, ki je pred tem nazadnje igral 7. maja, je nato ubranil 17 tekmečevih strelov.

"Z doslej opravljenim delom v konferenčnem finalu smo zelo zadovoljni, bolje ne bi moglo biti. Dosegli smo dve veliki zmagi, a dve zmagi sta le dve zmagi. Pred nami je še dolga pot, a menim, da smo dobro pripravljeni in imamo zmagoviti značaj," je po drugem dvoboju v Pittsburghu dejal eden od nosilcev igre kosmatincev - Kanadčan Milan Lučić.

Chicago, najboljše moštvo rednega dela letošnje skrajšane sezone, je v finalu zahodne konference na obeh uvodnih domačih tekmah premagal branilca naslova iz Los Angelesa. Kalifornijska ekipa, za katero nastopa tudi slovenski hokejist Anže Kopitar, je na prvi tekmi v vetrovnem mestu izgubila z 1:2, na drugi pa z 2:4. Tretja tekma bo v noči na sredo v Los Angelesu, kjer kralji niso izgubili že 14 tekem zapored.