Junaka Bostona sta bila z dvema zadetkoma Gregory Campbell in vratar Tuukka Rask, ki je obranil 28 strelov hokejistov iz New Yorka, Torey Krug pa je prispeval zadetek. Kosmatinci se bodo v finalu vzhodne konference pomerili s hokejisti Pittsburgh Penguins, ki so gladko s 4:1 v zmagah v polfinalu odpravili Ottawa Senators. Ekipa Rangers je povedla z zadetkom Dana Girardija, a nato ni vzdržala pritiska Bostončanov, ki so leta 2011 osvojili Stanleyjev pokal, šestega v klubski zgodovini.

"Iz kroga v krog so moštva boljša in je raven hokeja višja, tako da je ključen prav vsak igralec na ledu," je razmišljal Campbell, ki je z mislimi že v konferenčnem finalu: "Pittsburgh je kakovostno moštvo, prav vsi njihovi napadi igrajo vrhunsko, zato jih niti najmanj ne smemo podcenjevati."

"Zaslužili so si zmago, saj so bili boljši. Tudi naše moštvo se je borilo, nikoli nam ni zmanjkalo poguma in moči, vendar pa so nas prekosili prav v vseh elementih igre," je po zadnji tekmi v tej sezoni dejal trener Rangers John Tortorella.

V polfinalu zahodne konference se je Chicago Blackhawks izognil prezgodnjemu slovesu ter je izsilil še šesto tekmo v obračunu z Detroit Red Wings. Chicago je peto tekmo polfinala dobil s 4:1, Detroit pa tako vodi le še s 3:2 v igri na štiri zmage.