Med dirkaško elito se je v preteklosti skušalo prebiti kar nekaj deklet, a uspelo je le Lelli Lombardi, ki je v sedemdesetih letih preteklega stoletja celo pristala med dobitniki točk. Zadnja leta se je sicer govorilo o prihodu izjemne ameriške dirkačice Danice Patrick, med kandidatkami za dirkaški sedež v enem izmed moštev pa sta bili tudi 25-letna Švicarka Natacha Gachnang in Španka Maria De Vilotta, ki pa se je lani med testiranji hudo poškodovala in izgubila oko.

Kot najresnejšo kandidatko za vstop v dirkaški cirkus mediji sedaj omenjajo 30-letno Susie Wolff, ki verjame, da ima v svojem rokavu dovolj adutov, da se prebije v najhitrejši šport na svetu. »Zelo dobro se zavedam, da se moram izkazati. A ne bi bila tu, če ne bi verjela, da sem dovolj hitra. V formuli 1 si želim biti pri vrhu. Sedaj sem se prijavila za opravljanje super licence in prizadevam si, da bi dobila več priložnosti. V formuli 1 je tekmovalnost ogromna in priložnost se ti ponudi le enkrat, zato jo moram izkoristiti,« je povedala Škotinja, ki se nikakor ne strinja s trditvami nekaterih, da so ženske fizično prešibke za vožnjo bolida formule 1.

»Le poglejte Sebastiana Vettla. Ali v njem vidite mišičnjaka? Seveda vem, da imajo ženske 30 odstotkov manj mišične mase, zato sem v prvenstvu DTM trenirala zelo trdo. Tudi sicer sem že od rane mladosti dirkala v kartingu in moje telo je iz leta v leto postajalo močnejše,« je pojasnila Wolffova, ki je v seriji DTM svoj največji uspeh dosegla z osvojitvijo sedmega mesta.