Debevec je tudi v svojem drugem letošnjem nastopu na svetovnem pokalu prikazal izjemno predstavo. Po odmevnih dosežkih v ameriškem Fort Benningu, kjer je z malokalibrsko puško leže zasedel četrto, z malokalibrsko puško v trojnem položaju pa šesto mesto, je v svoji paradni disciplini zasedel tretje mesto.

Najboljši slovenski strelec vseh časov si je v bavarski prestolnici, kjer ne pomnijo tako hladnega in vetrovnega vremena - nekateri tekmovalci so si med današnjo tekmo celo vzeli premor med serijami in se odeli v tople odeje - v kvalifikacijah šele z odlično zadnjo serijo (104,5 kroga) kot osmi zagotovil nastop v finalu, v njem pa si je v teh "ekstremnih" vremenskih razmerah nato pristreljal še stopničke. Pred tem je v prvi seriji zadel 104,4, v drugi 103,5, v tretji 102,7, v četrti 102,7 in v peti 104,4 kroga.

Petdesetletni Debevec je v finalu, kjer po osmem strelu izpade prvi najslabši tekmovalec, nato pa na vsaka dodatna dva strela naslednji najslabše uvrščeni tekmovalec, z odličnim nastopom osvojil tretje mesto in izboljšal svojo najboljšo letošnjo uvrstitev iz svetovnega pokala, ki jo je pred slabim mesecem dosegel v ameriški zvezni državi Georgia.

"Današnja tekma je minila v težavnih razmerah. Zunanja temperatura se je sukala okoli šest stopinj Celzija, skoraj orkanski veter je neprestano spreminjal smer, bilo pa je tudi veliko pršečega dežja, ki ga je nosilo na tekmovalce," je današnje "ekstremne" razmere na olimpijskem strelišču v Münchnu, ki je le streljaj oddaljeno od stadiona Allianz Arena, kjer domujejo novi vladarji evropskih nogometnih igrišč, opisal Debevec in dodal: "Razmere na strelišču so bile pisane na kožo starejšim in izkušenim tekmovalcem, kar sem s pridom izkoristili v svojo prid. Moj izid v kvalifikacijah ni bil visok, glede na razmere pa dovolj dober za uvrstitev v finale. Vanj sem se prebil z osmim dosežkom in glede na to, da po novih pravilih ISSF tekmovalci v finale ne prenašajo svojih kvalifikacijskih dosežkov in začenjajo iz ničle, mi je to tudi ustrezalo. Veliki finale je bil na sporedu v dvorani, tako da zunanjih vremenskih vplivov ni bilo več, v njem pa sem unovčil svoje bogate izkušnje. Tretjega mesta sem zelo vesel, hkrati pa je dokaz, da sem visoko raven streljanja zadržal tudi po novih pravilih ISSF."

Na tekmi je nastopil tudi Željko Moičević, ki je zasedel 32. mesto (618,2), medtem ko se Robi Markoja prek nedeljskih eliminacij ni prebil na današnjo kvalifikacijsko tekmo.

Ob tem kaže omeniti, da so nova pravila mednarodne strelske zveze (ISSF), po katerih se z malokalibrsko puško strelja na decimalke krogov, kar precej spremenila razmerje sil v svetovnem merilu v tej disciplin, saj je olimpijski zmagovalec iz Londona in večkratni svetovni rekorder, Belorus Sergej Martinov, na današnji tekmi zasedel skromno 38. mesto.