Imate razlog za optimizem, mar ne?

Imam. Zadovoljen sem s startom sezone. Zelo pomembno je, da sem imel konstantne mete čez 75 metrov. To je dobro izhodišče za naprej, da lahko v miru treniram. Treba pa se bo dobiti na isti tekmi z najboljšimi metalci na svetu, da odpremo karte.

To bo že prihodnji teden v Velenju...

To bo prvi pravi preizkus, da vidimo, kdo je kje. Osebno bom sicer v Velenju nastopil s polnega treninga, a drugače ne gre. Po junijskem evropskem ekipnem prvenstvu pa bi lahko v Madridu, Ostravi in Budimpešti že pokazal še boljšo pripravljenost.

Če je bilo pred prvo tekmo sezone nekaj negotovosti, se vam je po njej bržčas odvalil kamen od srca...

Vsekakor. Vsaka prva tekma je težka. Zato sem zelo zadovoljen. Zdaj vam lahko razkrijem, da sem imel v zadnjih dneh nekaj težav s poškodbo, zato je bil moj nastop v Slovenski Bistrici negotov do konca. Zato nisem želel dajati izjav, kaj pričakujem, in sem se malce skril.

Je bilo težko nastopiti v mrzlem vremenu, ki je vsako minuto kazalo drugačen obraz?

Je kar šlo, ni bilo težav. Predvsem pomembno je bilo, da je bil izmetni krog dober.

Kaj ste spremenili v trenažnem procesu v tej sezoni v primerjavi z lansko?

Vrnil sem se k dinamičnim vajam, lani sem izvajal bolj statične. Potrebujem zelo močne dražljaje, da telo odreagira. Vrnil sem se torej k preizkušenemu programu.

Ste sredi intenzivnih priprav na sezono, ki bodo trajale še dobre tri tedne. Ali telo dobro prenaša napore?

Fizično mi gre dobro, po načrtih. Tehnika za zdaj še ni najboljša, a imam dovolj časa, da jo še izpilim. Zdaj mi kladivo še uhaja in mu ne sledim najbolje, a je to normalen pojav na začetku sezone. Treba bo zdržati še dobre tri tedne.

Z dosežkom v Slovenski Bistrici ste tekmecem gotovo nagnali strah v kosti...

Zdaj tekmeci vedo, da sem dobro pripravljen. Čas je, da začno razmišljati tudi o meni.

Se že kaj spogledujete s konkurenco v tej sezoni?

Menim, da bosta moja glavna tekmeca Madžar Pars in Poljak Fajdek, konstanten je še Čeh Melich. Treba je počakati, kaj bo pokazal Japonec Murofuši. Za druge ne verjamem, da bi lahko prišli zraven.

Glede na to, da ste se že na začetku sezone približali 79 metrom, se v tej sezoni obetajo meti čez 80 metrov. Kaj morate še storiti, da bo kladivo poletelo prek magične meje?

Treba je le speljati trening do konca. Oddelati program, kot je treba, in bodo prišli tudi daljši meti. Najdaljši meti v sezoni bi lahko bili dolgi okoli državnega rekorda. A bo treba biti previden, saj bom moral napasti ob pravem trenutku. Ne smem se namreč razmetavati, da ne bi prišlo do poškodb.

Ko vas je izza ograje spremljal vaš nekdanji trener Vladimir Kevo, je dajal komplimente vašim metom, kot v njegovem besednjaku razumemo besedi »ni slabo«. Vam to pomeni dodatno spodbudo?

Kevo je bil vedno realen in že ve, kaj dela in govori. Vidi, zakaj se gre. Lahko se je prepričal, da sem dober, in ima razlog, da je rekel kaj spodbudnega.