Tisti, ki si želijo pridobiti nekaj delovnih izkušenj v ZDA in imajo izkušnje z družbenimi mediji, ki jih zanima marketing ter so samostojni in natančni, se lahko potegujejo za pripravništvo pri organizaciji World Technology Network. Pričakujejo, da bo izbrani kandidat pripravništvo opravljal vsaj do novembra, ponujajo pa tudi možnost poznejše zaposlitve. Praksa je plačana, več informacij pa je na spletnem mestu http://eu-intern.com/128.html.

Sekretariat nevladne organizacije za preprečevanje korupcije Transparency International v Berlinu išče motiviranega kandidata za opravljanje prakse na azijsko-pacifiškem oddelku. Pogoj je diploma, prilagodljivost in dobro znanje angleškega jezika. Prakso bo izbrani kandidat začel 8. julija in bo trajala pol leta. Plačilo znaša 450 evrov na mesec. Rok za prijavo je 31. maj, podrobne informacije pa se nahajajo na spletnem mestu www.transparency.org/whoweare/work/internship_in_the_asia_pacific_department2/1/.

Opravljanje obvezne prakse ponuja tudi združenje Euopean Historic Houses v Bruslju. Pogoja za prijavo sta odlično znanje angleškega in francoskega jezika ter diploma iz zgodovine ali evropskih študij ipd. Zadolžitve izbranega kandidata, ki bo v zameno prejemal manjše nadomestilo, bodo ohranjanje stikov z organizacijami članicami po Evropi, pomoč pri koordinaciji kampanj, oblikovanje spletne strani, pisanje člankov, pomoč pri organizaciji dogodkov in podobno. Rok za prijavo je 1. junij, delo pa se prične 15. junija in bo trajalo šest mesecev. Podrobne informacije se nahajajo na spletnem naslovu http://jobs.euractiv.com/job/intern-european-association-95998.

Kdor bi prakso rad opravljal v svetovalnem podjetju, se mu priložnost za uresničitev želje odpira v podjetju ECO consulting, ki išče praktikanta za opravljanje plačane prakse v svoji bruseljski pisarni. Pogoji za prijavo so diploma, odlično znanje angleškega jezika, komunikacijske spretnosti in nedavna izkušnja z delom oziroma prakso v ustanovah EU. Praksa se bo pričela 8. julija in bo trajala šest mesecev. Rok za prijavo je 2. junij, več informacij pa je na voljo na povezavi www.eukconsulting.com/work-with-us/.

Nemška družba za mednarodno sodelovanje (GIZ) išče praktikanta s končanim dodiplomskim študijem za opravljanje šestmesečne prakse v Bonnu. Pogoja za prijavo sta odlično znanje angleškega jezika in osnovno znanje nemškega jezika. Zadolžitve izbranega kandidata bodo urejanje spletne strani, pomoč pri pisanju elektronskih novic, pomoč pri organizaciji dogodkov, priprava materiala za tiskanje (poročila, posterji) ipd. Plačana praksa, plačilo bo 950 evrov na mesec, se bo pričela 12. avgusta, rok za prijavo pa je 2. junij. Več informacij je na voljo na http://jobs.euractiv.com/job/intern-support-communications-and-knowledge-exchange-activities-global-donor-platform-rural-0.

Emcnet, podjetje, ki organizira konference v Bruslju in po Evropi, išče kandidata za opravljanje plačane prakse v Bruslju za čas štirih do šestih mesecev. Pogoj je znanje angleškega in francoskega jezika, več informacij pa je na voljo na spletnem mestu www.eurobrussels.com/job_display/80521/Junior_Project_Manager_Paid_Internship_Emcnet_Brussels_Belgium.

Mladi in ambiciozni s končanim magisterijem, ki bi radi nadaljevali študij, se lahko potegujejo za štipendijo na Oddelku za politiko in javni red univerze De Montfort iz Leicestra. Tematika je upravljanje mest v času krize in varčevalnih ukrepov. Podelili bodo dve štipendiji, ki pokrivata tudi šolnino in sta namenjeni za do tri leta šolanja, ki se bo pričelo letos v oktobru. Rok za prijavo je 31. maj. Več informacij je na www.dmu.ac.uk/about-dmu/schools-and-departments/leicester-business-school/phd-studentships.aspx.

Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Ljubljani je objavilo poziv za oddajo vlog za prejem Fulbrightove štipendije za doktorske študente in podoktorske raziskovalce za gostovanje v ZDA. Rok za prijavo je 7. junij, podrobne informacije pa so na spletni strani http://slovenia.usembassy.gov/fulbright_scholarship.html.