Po Bergerjevih besedah prva odrska izvedba omenjenih besedil, ki prinaša značilno Žižkovo pokrajino in kritiko vsakdanje ideologije, pomeni tudi obvezo za celotno ustvarjalno ekipo, ki je k ustvarjanju predstave pristopila z vsem spoštovanjem do avtorja.

Predstava se dotika številnih fenomenov, ki jih v svojih delih obravnava Žižek, in s katerimi "demaskira" obstoječo ideologijo ter išče poti onstran kapitalizma, je dejal Berger in dodal, da je bila glede na to, da gre za enega največjih še živečih svetovnih mislecev, priprava omenjene predstave zanj osebno najtežja doslej.

V Žižkovih besedilih je iskal predvsem točke, ki so kritika obstoječega, hkrati pa reševanje in "depsihologizacija" določenega stanja, ki postavlja zid med nesvobodo in svobodo, med civilizacijo in njenih nasprotjem ter med barbarstvom in osebno nesrečo.

Ravnohrib: Žižek je eden najpomembnejših sodobnih avtorjev

Za predstavo so uporabili Žižkova besedila iz različnih obdobij, ključno pozornost pa so namenili njegovim zapisom, po katerih so vzeli tudi naslov predstave, je povzel Berger in dodal, da nameravajo predstavo opremiti z angleškimi prevodi in se z njo podati na gostovanja.

Kot je povedal scenograf predstave Marko Japelj, se je odločil za scenografijo oz. določeno pokrajino, ki sestavljena iz različnih ploskev in ravni ter postavljena v prostor.

Izdelana je iz gradiva, ki odseva določene dele besedila, in ki se hkrati prilagaja ter odziva na igralce. Poleg odsevnih materialov so za postavitev prizorišča uporabili še različna sipka gradiva, ki puščajo sledi in zapis tega, kar se dogaja na odru.

Po besedah igralca Pavleta Ravnohriba je Žižek eden najpomembnejših sodobnih avtorjev, katerega besedila so v sedanjem času in prostoru nujno potrebna. Z njihovim tolmačenjem pa se skušajo tudi dramski umetniki odzivati na sodobni svet in ga spreminjati, je poudaril.

V predstavi poleg Ravnohriba nastopajo še Petra Govc, Janez Hočevar - Rifle, Aleksandra Balmazović, Mateja Rebolj, Magdalena Reiter, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Akira Hasegawa in Jure Longyka. Kostumograf je Alan Hranitelj, koreografinja je Reiterjeva, glasbo pa je prispeval Peter Penko.