Toda tudi v tem dvoboju se ne bo predal v naprej, upa da bo staremu znancu spet nudil vsaj dostojen odpor, da se bo v njunem dvoboju spet tako govorilo kot pred dvema letoma v Rotterdamu.

"Igram dobro, sem sproščen in se veselim najinega obračuna. Vsekakor upam, da bo obveljal pregovor v tretje gre rado in da ga premagam, a realno tega ne morem pričakovati. Vsi vemo, kdo so Kitajci in kdo je Ma Long, a doslej sva vselej imela zanimive tekme. Nimam česa izgubiti, želim pa si predvsem, da bi pokazal vsaj 70 ali 80 odstotkov tistega, kar sem pred dvema letoma z njim v Rotterdamu. S tem bi izpolnil svoje želje, zagotovo pa tudi navdušil dvorano Bercy. Tu k meni prihajajo razni ljudje, ki so si na spletu ogledali najin predlanski obračun in izražajo svojo navdušenost. Na spletu si je dvoboj ogledalo 200.000 ljudi," je dejal Tokič.

Novogoričan je že samo uvrstitvijo izpolnil rezultatski cilj in izenačil svoj največji uspeh na svetovnih prvenstvih. Vsekakor bo imel v dvoboju z Ma Longom oteževalno okoliščino, da ga tekmec pozna ter spoštuje, tako da ne bo niti najmanjšega podcenjevanja, kar dokazuje obnašanje kitajskih trenerjev v Parizu do slovenskega igralca.

"Že od samega začetka so hodili k meni in zatrjevali, da se bom spet pomeril z Ma Longom. A sem jim zatrjeval, naj ne prehitevajo stvari. Do dvoboja s Kitajcem sta me čakali dve težki tekmi, na srečo so se njihove napovedi uresničile, tako da sem spet prišel do svojih sanj," se je v bližnjo preteklost ozrl Tokič, ki meni, da je imel pri žrebu tudi prvih dveh krogov kar srečo.

"Vsekakor sem si želel, da v drugem krogu igram z nekom, ki ne spada v sam svetovni vrh. Težko bi našel primernejšega tekmeca, kot je Steger, pa čeprav je bil to neke vrste prijateljski dvoboj. V njem navzven ni nihče kazal posebnih emocij, posebne zagrizenosti, a znotraj naju je bilo zagotovo drugače," meni trikratni dobitnik bronaste kolajne z evropskih prvenstev.