»Pozitivna stran je, da je zdaj mesec maj, v katerem že vso kariero igram najboljši namizni tenis. V tem mesecu nisem zatajil še na nobenem svetovnem prvenstvu, ne leta 2007, ne 2009 in ne 2011. Vedno sem igral vrhunsko in vse, kar je bilo ponujeno, sem maksimalno izkoristil. Lani sem meseca maja igral odlično, ko se je Evropa pomerila proti Aziji in sem Evropi priigral dve zmagi,« je povedal Bojan Tokić, ki očitno meseca maja zacveti kot cvetlice.

Ko je slovenska namiznoteniška reprezentanca pred dvema mesecema v Novi Gorici ostala brez uvrstitve na evropsko prvenstvo elitnih dvanajstih reprezentanc, je Tokić izjavil, da ga bo začelo skrbeti, če se bodo nepričakovani porazi nadaljevali. »V Novi Gorici sem razmišljal drugače, saj sem se pred tem konec prejšnjega leta ukvarjal s poškodbo teniškega komolca. Malo mi je manjkalo tudi motivacije. Nisem dobro treniral, kar pa se je januarja spremenilo. V novo leto sem ponovno vstopil motiviran in željan namiznega tenisa. Vedno pravim, da kolikor dobro treniraš, toliko dobro igraš. Upam, da se mi bo to vrnilo na svetovnem prvenstvu,« je dejal.

Na svetovni lestvici je bil Bojan Tokić že na 25. mestu, trenutno pa je 53. »Po znanju spadam nekje med 30. in 40. mesto. Seveda se lahko prebijem tudi višje. Denimo igralcem, ki so v mojem rangu, je že uspelo priti med najboljših dvajset na svetu. Toda najprej se moram vrniti tja, kamor mislim, da sodim. To je moj prvotni cilj. Če pa pogledamo trenutno strukturo Azijcev in Nemcev ter če vemo, da prihajam iz male Slovenije, kjer mi ni bilo vse na pladnju dano, je to 25. mesto vrhunski dosežek. Če gledamo po tej plati, sem svetovni prvak,« se rad pohvali.

Tokić si že nekaj let kruh služi v Nemčiji, kjer igra za Saarbrücken. V prihodnji sezoni bo dobil novega trenerja. To je Slobodan Grujić, sicer igralska legenda iz Novega Sada. »Grujić je odlična oseba in dober prijatelj. Moj oče je bil trener njegove žene, zdaj pa bo on moj trener. Prihaja iz Srbije, zato bo naše razumevanje še toliko boljše,« je povedal.

Najboljši Slovenski igralec je dobro premislil, kam vlaga nemški zaslužek. »Zadovoljen sem s tem, kar dobim. Raje imam vrabca v roki kot goloba na strehi. Nisem takšen tip, da bi vlagal na borze. Edina moja naložba je, da imam denar na nemški banki, ne na slovenski. Vse, kar vem, je to, da naše banke ne stojijo dobro, zato se na tem področju izogibam Slovenije,« je razkril Tokić, ki je o Nemčiji podal še naslednjo misel: »V Nemčiji je na zunaj vse videti lepo, a enako je tudi navznoter. Za vse je dovolj dela, če le hočeš delati. Koliko je ura, se ugotovi, ko se pogleda nemški vozni park. Jaz ubogi revež pridem tja s svojo kio, kar je videti, kot da bi se v Slovenijo pripeljal z zastavo.«