Za slovenskega napadalca se je zanimal tudi zagrebški Medveščak, ki je pred dnevi tudi dobil vstopnico za drugo najmočnejše klubsko tekmovanje na svetu, vendar pa se je 25-letni Mariborčan odločil za rusko izkušnjo v ligi KHL.

"Ja, podpisal sem pogodbo z Amurom v KHL. Pogodba je za dve leti, eno plus eno opcijsko. S pogoji sem zelo zadovoljen, zato sem se tudi odločil za ta klub. Zaradi velikega števila poškodb v zadnjih dveh letih sem se odločil, da spremenim okolje in da preizkusim nekaj čisto novega. Pripravljalni kampi se v Evropi začenjajo konec julija, takrat se bom tudi sam pridružil novi ekipi," je sporočil Muršak.

Potrdil je, da se je zanj zanimal tudi zagrebški klub: "Kaže, da je Medveščak bil zainteresiran, ampak za Amur sem se odločil že pred vstopom Medveščaka v KHL. Menim, da bo Zagrebu zelo dobro igrati, upam le, da bodo zagotovili dovolj denarja za igralce."

Pred začetkom končnice v ligi AHL, kjer nastopa za ekip Grand Rapids, odkar so ga pri Detroitu odslovili iz ekipe NHL, je bilo tudi nekaj teoretičnih možnosti, da bi se pridružil slovenski reprezentanci, ki te dni igra na svetovnem prvenstvu na Švedskem. A slednje bi bilo mogoče le, če bi njegova ekipa izpadla, zdaj pa se je Muršak z njo uvrstil v drugi krog in seveda reprezentanca ne more več računati nanj. "Čaka nas kar težak dvoboj, ker ima Toronto dobro ekipo. Vse pa bo odvisno od trenutne forme, saj bodo tekme odločale malenkosti," pravi o koncu te sezone Muršak.