Kopitar je zadel v 48. minuti tekme za izenačenje na 3:3, za končno veselje navijačev pa je poskrbel Justin Williams 76 sekund kasneje za deveto zaporedno domačo zmago. Kralji so na domačem ledu nepremagani že vse od 23. marca.

Gostujoče moštvo si je že po petih minutah vodstva zagotovilo prednost z 2:0, vendar pa so domači z goloma Jeffa Carterja in Dustina Pennerja poskrbeli za izenačenje. T.J. Oshie je v drugi tretjini ukanil vratarja kraljev Jonathana Quicka za tretji gol gostov, a so se kralji vrnili in si, na krilih Kopitarja in Williamsa, priborili pomembno zmago v boju za nov naslov.

Peta tekma prvega kroga končnice bo v sredo v St. Louisu, šesta, ki bo že lahko ponudila odgovor o možnem potniku v naslednji krog, pa bo v petek v hramu ekipe iz mesta angelov, v Staples Centru.

"Nepopustljivost našega moštva je presenetljiva. Ko se vedno znova in znova vračamo nazaj, je nekaj neverjetnega. Vrnili smo se tako po začetnem zaostanku dveh golov, kot tudi v tretji tretjini po vodstvu gostujočega moštva s 3:2. To dokazuje, da smo zmožni premagati še takšne velike ovire," je bil navdušen Kopitar, ki je bil znova v strelski statistiki s prvim golom po 25. marcu. S tem je prekinil strelski post, ki se je vlekel zadnjih 19 tekem.

Boston je zelo prepričljivo v gosteh premagal Toronto ter v 1. krogu končnice povedel z 2:1 v zmagah. Moštvo New York Rangers je ugnalo Washington Capitals s 4:3 ter enako povedlo z 2:1 v zmagah.

NY Rangersi so dobili prvo domačo tekmo in prepolovili zaostanek proti Washingtonu (2:1). Tehtnico v prid "modrosrajčnikov" je dobrih šest minut pred koncem prevesil Derek Stepan z zadetkom za končnih 4:3. Detroit Red Wings pa je bil po podaljšku na domačem ledu boljši od Anaheim Ducks s 3:2 in se v zmagah poravnal z rački na 2:2.