Druga tekma se je razpletla podobno kot prva. Slovenija je bila 20 minut povsem enakovreden tekmec, nato pa je sledilo nekaj slabih minut in Nemčija je prišla do občutne prednosti. Najprej ob koncu prvega polčasa, ko Slovenci osem minut niso zadeli gola, tako da je Nemčija odšla na odmor s 14:11, nato pa še na začetku nadaljevanja, ko je mreža gostiteljev ostala nedotaknjena do 34. minute.

Dvanajst neučinkovitih minut je Slovenijo pripeljalo do zaostanka 11:17, ob zgolj dveh zadetkih do 41. minute pa se je razlika povzpela na rekordnih 21:13. Minuta odmora Borisa Denića, nekaj zamenjav, predvsem pa bolj agresivna obrambna in sproščena igra v napadu so Slovenijo vrnile v igro, žal pa je bila razlika že tolikšna, da preobrat ni bil več možen.

Slovenija je v 51. minuti prišla na 25:21, v 54. na 25:22, minuto pred koncem pa na 25:23. Končni izid tekme je v zadnjih sekundah postavil Christoph Theuerkauf.

Prijateljski tekmi z Nemci sta sodili v sklop priprav na nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovance selektorja Borisa Denića junija čakata odločilni tekmi; gostovanje v Romuniji in doma obračun z Belorusijo.