* Dvorana Getec-Arena, gledalcev 4573, sodnika: Kleven in Ramberg (oba Norveška).

* Nemčija: Lichtlein, Heinevetter, Kneer 2, Wiencek, Reichmann 5, Glandorf 2, Theuerkauf 1, Groetzki, Strobel 1, Schmidt 6 (2), Haas 2, Häfner 2, Pfahl 2, Klein 6, Christophersen 2 (1).

* Slovenija: Skok, Lesjak, Bombač 2, Miklavčič 3, Dobelšek 4, Pucelj 3, Bezjak 2, Dolenec 6, Skube 1, Cehte, Bundalo 1, Blagotinšek, Gaber 2, Marguč 5 (3), Mačkovšek 1, Razgor.

* Izključitve: Nemčija 8, Slovenija 2 minuti.

* Rdeč karton: /.

Čeprav je selektor Boris Denič v Nemčijo popeljal le igralce iz štirih slovenskih klubov, je "slovenska rokometna prihodnost" proti Nemcem pokazala veliko želje in volje ter bila blizu ugodnejšega izkupička. Deničevi izbranci so bili praktično celo tekmo povsem enakovreden tekmec Nemcem, mrk so doživeli le v uvodu drugega polčasa, ko so domači ušli za šest golov. Toda Slovenci so se vrnili in bili vse do zadnje sirene v igri za vsaj neodločen izid. Najboljša strelca pri Nemcih sta bila Kevin Schmidt in Dominik Klein s po šestimi goli, pri Sloveniji jih je prav toliko zabil Jure Dolenec.

Nemci so začeli z zaporednima goloma, ki pa nista zmedla slovenske vrste. Ta je zaigrala odločno in v tretji minuti izid izenačila, minuto pozneje pa povedla s 3:2. Deničevi izbranci so v osmi minuti vodili že za dva gola (6:4), zatem pa so bili enakovreden boj z domačini. Ti so izid hitro poravnali, pozneje sta se vrsti menjavali v vodstvu, a bili vedno tesno druga ob drugi. Sam zaključek polčasa pa je pripadel gostiteljem, ki so ušli za tri gole, kolikor je znašala prednost tudi ob polčasu.

Nemška vrsta je v uvodu drugega polčasa še oplemenitila prednost in ušla na 18:14 in v 33. minuti po golu Stefana Kneerja na 20:15. Ko je v 36. minuti Nemčija povedla z 21:15, se je zdelo, da je tekma praktično odločena. A slovenski igralci so se bliskovito vrnili v igro. Z zaporednimi goli so vztrajno nižali zaostanek, v 41. minuti po sedemmetrovki pa prišli zgolj na gol zaostanka (22:21).

V 45. minuti je Slovenija celo izenačila na 24:24, ekipi pa sta bili poravnani tudi ob vstopu v zadnjih deset minut tekme. V 54. minuti so Nemci prek Kleina in Kaija Häfnerja ušli na 30:28, a niso pobegnili. Slovenci so imeli pri zaostanku 30:31 še 13 sekund za napad, vzeli so minuto odmora, poslali še sedmega igralca v polje, a se kljub poskusu Boruta Mačkovška tik pred koncem ni izšlo za izenačujoči gol.