Pascal Dupuis je dvakrat zadel v polno, izkazal pa se je tudi vratar Marc-Andre Fleury, ki je s 26 obrambami domačo mrežo ohranil nedotaknjeno. Vratar otočanov Jevgenij Nabokov je bil pred razigranimi pingvini povsem nemočen. V prvih 22 minutah tekme, v katerih je ubranil 11 strelov, so ga premagali kar štirikrat, v začetku prve tretjine je dva gola prejel v razmaku le 32 sekund, ukanila sta ga Kris Letang in Dupuis, nato je sledila pot na klop, zamenjal ga je Kevin Poulin. V vrsti domačega moštva sta strelsko statistiko še napolnila Beau Bennett in Tanner Glass.

"Gre šele za prvo zmago. Seveda se po takšnem začetku počutimo zelo dobro, vendar pa zdaj moramo zmago nemudoma potisniti v spomin in se čim hitreje pripraviti na nadaljevanje ter novo zmago. Na drugi tekmi se bo odvila povsem nova zgodba, tekmec se nas bo lotil še bolj trdo, v to sem prepričan," ostaja realen strelski junak pingvinov Dupuis.

V uvodnih dvobojih končnice je bilo uspešno tudi moštvo Boston Bruins, ki je na domačem ledu s 4:1 premagalo Toronto Maple Leafs. Hokejisti iz Toronta so zgodaj, že v drugi minuti, povedli z golom Jamesa van Riemsdyka, a nato popustili pod silovitim naletom kosmatincev. Enako prepričljiv je bil San Jose Sharks za prvo gostujočo zmago v končnici. Morski psi so pomalicali tretjega nosilca na zahodu moštvo Vancouver Canucks s 3:1. Gostitelji so povedli v 33. minuti z golom Kevina Biekse, nato pa so tehtnico na stran gostov nagnili Logan Couture, Dan Boyle in Patrick Marleau.