Napaka pri prvini wu je Bertonclju danes odnesla ne le stopničke, morda celo zmago. Z oceno 15 točk je zasedel sedmo mesto. Zmagal je Britanec Daniel Keatings (15,600), ki je tako končal petletno prevlado Madžara Krisztiana Berkija na tem orodju. Olimpijski in svetovni prvak Berki je bil drugi s 15,533 točke. Že dolgo na velikem tekmovanju ni bilo tako izenačene in težke tekme na konju z ročaji.

"Pričakoval sem takšno tekmo. Vedel sem, da bom moral za kolajno vajo narediti dobro. Škoda, res škoda, saj sem do napake telovadil odlično. Sploh ne pomnim, kdaj sem nazadnje tako dobro telovadil in če ne bi malo 'podrajsal' z zadnjico po konju, bi verjetno wuja lahko še normalno izvlekel," je takoj po tekmi dejal telovadec Narodnega doma in dodal: "Šlo je po mojem za centimeter ali manj. Škoda. Brez tega bi bila tekma še bolj zanimiva, saj sem pri tej napaki izgubil pol točke ali celo šest desetink."

Glede na izenačenost finalistov na konju, je takšna napaka Bertonclja takoj oddaljila od zmagovalnega odra: "Ne samo, da sem zaradi napake pri wuju izgubil medaljo, vprašanje je, če nisem zaradi tega izgubil celo prvega mesta. A enostavno je bila danes tako dobra oziroma močna tekma, da če nisi bil popoln, nisi imel možnosti za medaljo."

A slovenski telovadec po tekmi ni bil preveč razočaran. "Treme ni bilo, saj sem bil dobro pripravljen, dobro sem 'odpičil' tudi začetek vaje, ki mi včasih nagaja. Suvereno sem šel na orodje, saj sem vedel, da moram dobro narediti in ni bilo vprašanja. Jezi me ta napaka, ker je res nisem pričakoval, saj sem v wuja prišel lepo, a zgodi se tudi kaj takšnega. Škoda, ker se je ravno danes," je po nastopu še povedal Bertoncelj in o oceni prvenstva dodal: "Ne morem biti zadovoljen, saj je bil moj cilj medalja. Slabe volje pa tudi ne morem biti, saj sem dve vaji naredil ... Škoda, samo to lahko rečem. Morda bi si želel, da bi se mi malo bolje 'poklopilo' vse skupaj, a takšen je šport."

S svojim varovancem je bil zadovoljen tudi trener Sebastijan Piletič: "Še bolj bi bil zadovoljen, če bi Sašo osvojil kolajno, a vesel sem zanj, zlasti zaradi njegovega pristopa in njegove izvedbe. Napaka se ti vedno lahko zgodi, to je naključje. V bistvu so danes vsi z izjemo dveh finalistov vaje naredili po svojih močeh, bolje ne znajo. V tej konkurenci so na svetu le še trije telovadci, ki bi lahko posegli vmes. Res je bila super tekma!"

Čeprav je imel Bertoncelj med finalisti lažjo sestavo, pa je njegova izvedba tako dobra, da bi lahko ob dobri izvedbi nadoknadil dve desetinki točke v primerjavi s tekmeci, meni Piletič: "Danes težavnost sestave ni igrala vloge. Sašo je tako superioren v svoji izvedbi, da bi bil danes sposoben prejeti 15,600 ali 15,700 točke. Napaka mu je odnesla vsaj šest desetink. Vaje se je dobro lotil, suvereno in samozavestno, kot ga morda drugače nismo vajeni. A pripetila se je 'brezvezna' napaka, škoda. Imel je vse možnosti za kolajno. To se je videlo tudi po tekmecih, saj se nihče ni upal veseliti, dokler ni Sašo končal nastopa."