Vernjajev je bil sicer prvi favorit za zmago, a je prav v zadnjem nastopu na konju z ročajih padel z orodja, tako da se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. Branilca naslova iz Berlina leta 2011 Nemca Philippa Boya ni bilo v Moskvi.

Na dobri poti v finale mnogoboja je bil tudi slovenski telovadec v kraljevski disciplini Alen Dimic, ki mu je vse do zadnjega nastopa na krogih kazalo odlično, saj se je gibal okoli 15. mesta. Po velikih napakah v zadnjem nastopu pa je s skupnim zbirom 80,107 točke ostal tik za finalom in je bil rezerva za današnje boje za evropsko krono.

"Ne vem, kaj je narobe? Ne gre in ne gre, vedno se zalomi pri enem orodju. Počasi je že malo smešno," je z grenkobo svoj kvalifikacijski nastop opisal Dimic in dodal: "Seveda nisem zadovoljen, ker sem glede na odlično pripravljenost pričakoval več. Na tekmi pa ... kot da me zmanjka, kot da prvič tekmujem."

Dimic je dodal, da celoten mnogoboj ni potekal po načrtih. "Preskok znam lepše, na bradlji sem naredil napako pri seskoku, na drogu sem si skoraj 'polomil' hrbet, parter je bil soliden, konj prav tako, a znam precej lepše nastopiti, krogi pa za konec prava katastrofa," je še dejal telovadec Narodnega doma, ki pa se je kljub takšnim nastopom vse do zadnjega vrtel okoli 15. mesta, krogi pa so ga oddaljili od tako želenega finalnega nastopa: "Med zadnjo vajo sem skoraj štirikrat padel z orodja, desni krog mi je tako drsel, da se sploh nisem znal umiriti na orodju."

V poznejših urah se bodo za mnogobojsko krono pomerile še telovadke.