Priprave niso tekle povsem po načrtih. Že na uvodu v sezono, na svetovnem pokalu v francoskem La Roche sur Yonu, Petkovšek sestave na bradlji ni opravil po željah, saj so mu na dlaneh razpokali žulji. Zaradi tega se je tudi odločil, da bo preostala dva svetovna pokala pred EP izpustil. "Po vrnitvi iz Francije sem teden dni bolj kot ne počival in zdravil poškodovane dlani, da bi se res vse lepo zacelilo in mi koža ne bi več pokala. Nato sem opravil dva tedna zelo kakovostnega treninga. Počutil sem se zelo dobro, sklop novih elementov na bradlji sem izvajal že popolno in manjkalo mi je samo še nekaj kondicije, da bi bila izvedba sestave še lepša, zlasti proti koncu vaje, ko mi še zmanjkuje moči," je uvodoma o pripravah na prvenstvo povedal 36-letni Ljubljančan.

A nadaljevalo se ni po željah. "Minuli petek so mi dlani spet razpokale, koža se je odprla in spet sem moral počivati, da se je vse skupaj kolikor toliko zacelilo. Trenutno je poškodba dovolj sanirana, da bom lahko pred odhodom v Moskvo opravil še dva treninga," je o težavah, s katerimi se spopada pred odhodom, povedal Petkovšek in dodal: "Na žalost sta bila zadnja dva meseca povsem v znamenju učenja novih prvin, pri čemer sem zavestno zanemarjal izvajanje same sestave, in pa seveda poškodbe, ki mi je ves čas onemogočala kakovosten trening."

Ko se počuti dobro, tudi dobro trenira

"Seveda pa grem lahko kljub težavam optimistično na EP. Ko se počutim dobro, treniram res kakovostno in vidim, da je stvar dobro zastavljena, da imam zgolj malo smole s poškodbami, drugače pa vem, da je moja gimnastika še vedno zelo lepa in na visoki ravni. Z novo vajo na bradlji pa sem dovolj konkurenčen za najvišja mesta ne samo na evropski, ampak tudi na svetovni sceni," je še dejal Petkovšek.

Kljub težavam pa ima izkušeni telovadec Narodnega doma z evropskih prvenstev "v žepu" še devet kolajn, tudi v Moskvi pa bo eden od favoritov za odličje. "Tako je, v enajstih zaporednih finalih sem zbral neverjetnih devet kolajn. Dovolj jih imam, da lahko tekmujem neobremenjeno in uživam v gimnastiki. Letos apetiti niso veliki, saj ne smejo biti, glede na to, da se počutim precej nesamozavestno in ne vem, kaj lahko pričakujem. Nisem prepričan, ali sem sposoben lepo izvesti celo sestavo, ker se nisem pred odhodom na prvenstvo potrdil na nobeni tekmi," je pojasnil najboljši slovenski telovadec in v isti sapi dodal: "Ampak globoko v sebi vem, da sem velik borec in da lahko marsikdaj zelo lepo presenetim."

Telovadci bodo na prvenstvo odpotovali danes, po nedeljski vadbi jih nato že v ponedeljek čaka uradni trening, v sredo pa bodo na sporedu kvalifikacijski boji.