Le redki so pred začetkom letošnje sezone v formuli ena pričakovali, da bo Hamilton za volanom mercedesa s takšno lahkoto dosegal boljše čase in uvrstitve kot dirkača njegove nekdanje ekipe, saj je bil v drugi polovici lanske sezone dirkalnik McLarna precej hitrejši od Mercedesovega.

A z novo sezono se je marsikaj spremenilo. Hamilton je preporodil Mercedes in se bori za mesta na zmagovalnem odru, pri McLarnu pa mrzlično iščejo izhod iz krize, saj zaenkrat niso niti blizu najboljšim. Takšna situacija je Hamiltonu narisala nasmeh na obraz.

»Še ne tako dolgo nazaj so mi vsi govorili, da sem sprejel najslabšo odločitev v življenju, sedaj pa sem vse navdušil in mnogi so morali spremeniti svoje mnenje. Vsak ima seveda pravico do svojega mišljenja, a sam sem zelo vesel, da sem tu, kjer sem. To je bil zame velik korak v življenju in mislim, da sem se pravilno odločil,« je po zadnji dirki, na kateri je osvojil tretje mesto, dejal Hamilton.

Britanca številni uvrščajo med letošnje kandidate za osvojitev naslova svetovnega prvaka, a sam je pri teh napovedih precej previden. »Po dveh uvrstitvah na zmagovalni oder se res počutim, kot da sem v boju za naslov prvaka, a trenutno o tem ne želim preveč razmišljati. Nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi med dirko. Poglejte primer Rosberga, ki mu je tokrat odpovedal dirkalnik. Enako se lahko zgodi tudi meni, čeprav upam, da se mi ne bo. Mislim, da je Ferrari letos najhitrejši. To je dokazal tudi v Šanghaju. Najboljši dirkač ima letos tudi najboljši dirkalnik, zato bo to kombinacijo težko premagati. Alonso lani ni imel enakovrednega dirkalnika, a se vseeno opravil zelo dober posel in pridno zbiral točke, letos pa bo verjetno še boljši,« je Hamilton polaskal španskemu dirkaču Ferrarija.