Minuli sezoni nista bili lahki, kakšna so pričakovanja pri novem delodajalcu?

Sezoni pri Ducatiju res nista bili lahki, ne fizično ne psihično. Enostavno nisem bil domač na njihovem motociklu, pa naj sem naredil kar koli. Kemija med menoj in motociklom ni bila prava. Pri Yamahi je drugače, že takoj sem začutil, da sem se vrnil »domov«. A testiranja so eno, dirka pa nekaj drugega. Zdaj bom moral dokazati, da nisem pozabil zmagovati. Še vedno sem hiter, znam zmagovati, a tudi drugi dirkači niso čez zimo pozabili ničesar. To predstavlja zame še dodatno motivacijo.

Kakšni so bili prvi vtisi z Yamahinim motociklom?

Takoj sem opazil, da Jorge motocikel nastavlja malce drugače kot jaz, saj je tudi njegov slog vožnje drugačen od mojega. Z njegovo nastavitvijo motocikla skorajda ne morem voziti, a na srečo je motocikel dovolj odprt za različne nastavitve in sloge vožnje. Zato lahko pri razvoju motocikla dobro delava skupaj, za dirko pa se pripravljava drugače. Dirke bodo pokazale, kdo bo pri tem uspešnejši.

Tekmeci bodo letos, čeprav se je poslovil Stoner, še kako nevarni.

Seveda, Lorenzo in Pedrosa sta tako rekoč na višku kariere, odlično sta pripravljena in zelo motivirana, samozavestna, to sta dokazala lani. Marquez in jaz pa sva, pa naj se sliši še tako čudno, dejansko neke vrste novinca. Biti pri Yamahi je zame spet nekaj novega, zato bo še bolj napeto.

A Yamahin motocikel letos ni enak motociklu iz leta 2010. Kakšne so spremembe, kakšne so vzporednice s sezono 2010?

Saj bi bilo nekaj narobe, če bi bil motocikel enak. Nov je pogonski agregat, a drugi občutki so podobni tistim iz leta 2010. Dobre strani motocikla se niso spremenile, popravili pa so njegove slabosti. Včasih je bil motocikel zelo oster, veliko smo imeli težav s porabo goriva, zato smo večino časa vozili z revno zmesjo goriva in zraka in pri pospeševanjih je bilo zato zelo naporno. Še najbolj se sezone 2010 spomnim po težavah z ramo. Poškodba me je takrat ovirala, bilo je nekaj dobrih rezultatov, tudi zmag, a kaj več takrat ni bilo mogoče doseči.

Kakšni so cilji za prihajajočo sezono?

Da bi bil zadovoljen, moram zmagati na vsaj eni dirki. O naslovu prvaka ne bom govoril, to je nekaj, o čemer se v mojem položaju ne govori. Rad pa bi čim večkrat stal na zmagovalnih stopničkah. Konec koncev se je tudi v strukturi ekipe marsikaj spremenilo, prišli so novi ljudje, s katerimi se moram še naučiti delati. To je eden glavnih mojih letošnjih ciljev. Vsi smo zelo motivirani, a zame je to nov svet, pa čeprav sem že tako dolgo v tem poslu.

Povzeto po motorsport-total.com