Jamie Oliver bo prodajal hot dog

Najbogatejši kuhar na svetu, Jamie Oliver, katerega bogastvo ocenjujejo na 150 milijonov funtov, bo prodajal hot doge. Čeprav so bori proti hitri prehrani in je celo olimpijsko pokroviteljstvo McDonald'sa označil za sporno, je v vročih hrenovkah odkril dober posel. Odprl bo restavracijo The Dog House & Diner v Londonu, kjer bodo stregli hot dog, hamburgerje in rebrca. S tem se bo pridružil trendu prenovitve hitre prehrane, ki je ponovno postala priljubljena tudi med ljudmi, ki sicer prisegajo na zdravo hrano. »Hrana v restavraciji bo kilometre stran od tega, kar ljudje razumejo pod pojmom hitra prehrana. Vse sestavine bodo organske, hrana pa bo zdrava,« zatrjujejo njegovi tiskovni predstavniki.

Sendviči na stranišču

Prodajalne sendvičev so lahko na mnogih različnih lokacijah. Nedavno pa so odprli eno, ki je res na zanimivem mestu – javnem stranišču. V središču Londona so v opuščenem javnem stranišču iz viktorijanske dobe odprli sendvičarno. Lastnika Peter Tomlinson in Ben Russell sta se odločila, da bosta obdržala notranjost tako, kot je bila. Še več, lotila sta se skoraj 150.000 evrov drage prenove, da bi stranišča iz leta 1890 vrnila v prvotno stanje. Tako so položili manjkajoče originalne ploščice, pisoarje pa spremenili v barsko mizo. Prostor ju je navdušil z impozantnim vhodom v stranišča, nato pa sta se domislila, da je pravzaprav idealen za prodajo sendvičev in kave za zajtrk, saj je pod eno najbolj popularnih londonskih ulic.

Prepovedana gosenična juha

Svet v zadnjem času odkriva, da govedina ni edino meso, ki ga lahko jemo. Francoski zdravstveni inšpektorji so bili nedavno pretreseni, ko so obiskali tržnico v pariškem predmestju Aubervilliersu in pregledovali tudi male bistroje ob njej. V enem od njih so na štedilniku odkrili lonec brbotajoče enolončnice iz gosenic. Našli so še 300 kilogramov mesa, za katerega niso mogli ugotoviti, od katere živali je. Policija je okrepčevalnico takoj zaprla. Izkazalo pa se je, da lastnik okrepčevalnice enolončnice ni nameraval prodajati kot govejo juho, temveč je za svoje prijatelje kuhal afriško specialiteto. To ni prvič, da so afriški priseljenci v Franciji kuhali meso, ki je sicer v francoski kuhinji nenavadno. Lani, denimo, so na pariškem letališču ujeli bivšega premierja Centralnoafriške republike Martina Ziguele, ki je želel v Francijo pretihotapiti dvanajst kilogramov opičjega mesa.