Rangers so s 4:2 ugnali neposrednega tekmeca za končnico, Winnipeg pa ima zdaj pred ekipama iz New Yorka le še točko prednosti, a tudi več odigranih tekem. Sicer pa je sprva bolje kazalo Kanadčanom, ki so v prvi tretjini že vodili z 2:1, a so Rick Nash, Ryan Callahan in Derek Stepan poskrbeli za zmago gostiteljev. Stepan je dosegel na tekmi dva gola, Callahan gol ter podajo pri vseh ostalih treh zadetkih, Nash pa gol in podajo.

New Jersey pa ima po porazu z Islanders še dve točki naskoka na šestem mestu. Zmaga New Yorka tokrat ni bila vprašljiva, saj so gostje vodili z 2:0, v drugi tretjini je sicer znižal Aleksej Ponikarovski, zmago gostov pa je potrdil John Tavares sredi zadnjega dela igre. Ekipama iz New Yorka je pomagal tudi Montreal, ki je ugnal Carolino s 4:1 in 10. Carolina za osmim mestom v konferenco zdaj zaostaja že za štiri točke. Tekmo v Kanadi je odločil Max Pacioretti, ki je v zadnjem delu vodstvo Kanadčanov z 2:1 povišal na 4:1.

Na zahodu, kjer igra tudi Anže Kopitar z branilci naslova Los Angeles Kings, sta Minnesota in Vancouver zabeležila poraza in imata še naprej le točko prednosti pred Los Angelesom. V Minneapolisu se je zmage s 4:1 veselil St. Louis, ki tako ostaja v boju za končnico, Vancouver pa je s 3:2 izgubil na gostovanju v St. Louisu. Tekma je bila zelo napeta, saj so gostitelji vodili že s 3:0, Chris Higgins pa je z dvema zadetkoma pripeljal goste do skorajšnjega preobrata.

Ostali izidi:

Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 3:2

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 3:2 (kazenski streli)

Dallas Stars - Anaheim Ducks 0:4

Edmonton Oilers - Calgary Flames 4:1