Izpostavljeni so trije igralci, vratar Dallas Stars Kari Lehtonone, ki je ubranil 40 strelov, naš Anže Kopitar, ki je enkrat streljal na gol, in Brad Richardson, ki je dosegel prvega od dveh zadetkov Los Angelesa v dobri minuti. Za slednjega je bil to šele prvi zadetek v sezoni in komaj tretji nastop za Kings, potem ko je večino sezone preživel na raznih zdravniških terapijah. Justin Williams je na 3:1 povišal dobro minuto za tem.

Los Angeles je nadigral gostitelji s 40:15 v strelih na gol, hkrati pa še izboljšal statistiko, ko doseže prvi zadetek na tekmi. V takih primerih so prvaki letos dobili 14 tekem in le dvakrat izgubili. Tokrat je prvi zadetek padel zelo zgodaj; že po 25 sekundah igre je Lehtonena presenetil Jeff Carter.

Crosby z zlomom čeljusti

V ligi NHL še vedno odmeva poškodba enega glavnih zvezdnikov prvenstva, kapetana Pittsburgh Penguins Sidneyja Crosbyja, ki je v soboto na tekmi proti New York Islanders dobil plošček v obraz.

Zaradi zlomljene čeljusti in poškodovanega zobovja je moral na operacijo in najverjetneje je zanj sezona že končana. Iz kluba so sporočili, da so kanadskemu zvezdniku morali rekonstruirati čeljust, da je izgubil kar nekaj zob, vendar težjih poškodb glave ni utrpel.

"Lahko bi se končalo precej slabše. Pri tovrstnih primerih, ko plošček nenadoma spremeni smer, se najbolj bojimo, da prileti v oko. Čeljust se da popraviti, očesa ne. Tudi Sidney se zaveda, da je imel vendarle srečo v nesreči. Po operaciji se počuti dobro, koliko časa bo potreboval za okrevanje, pa bomo videli v naslednjih dneh," je dejal direktor kluba Ray Shero.

Crosby je najučinkovitejši igralec lige. V 36 tekmah je dosegel 15 zadetkov in 41 podaj. Trenutno imajo Penguins po njegovi zaslugi niz 15 zmag.