Belakova, ki je v četrtek nastopila že v finalu preskoka in bila peta, je v kvalifikacijah na gredi dobila sedmo oceno (13,400). Danes jo je malce popravila, tako kot tudi uvrstitev.

"Vaja mi je šla bolje kot v kvalifikacijah, čeprav nisem naredila nekaterih vezav, ki jih imam predvidene. Tako sem imela za tri desetinke nižjo izhodiščno oceno. Možnosti za kolajno nisem imela, saj so bile tekmice pred mano veliko boljše. Potrudila pa sem se in sem vesela, ker mi je uspelo to, kar mi na prejšnjih dveh svetovnih pokalih ni," je po tekmi povedala Belakova, ki bo tako malce bolj sproščena odpotovala na evropsko prvenstvo. Tega bo med 16. in 22. aprilom gostila Moskva.

"Zdaj mi je res lažje, ker sem imela pred to tekmo takšno tremo kot še nikoli. Tudi zaradi tega, ker sem vedela, da nisem dobro pripravljena. Zdaj pa sem dva dni zapored dobro nastopila na gredi, tako da bom šla lažje na evropsko prvenstvo, ker vem, da vajo lahko dobro naredim," je še povedala mlada slovenska telovadka.

Že v četrtek je za slovenski uspeh v Dohi poskrbel Rok Klavora, ki je na parterju osvojil tretje mesto. V finalu na konju z ročaji je nastopil še Sašo Bertoncelj in bil peti.