A ne glede na današnje nastope sta tako Bertoncelj na konju z ročaji kot Belakova na preskoku že po kvalifikacijah osvojila skupni zmagi v svetovnem pokalu za sezono 2012. "Morda sem pričakoval kakšno desetinko višjo oceno, saj je bila današnja vaja lepša kot v kvalifikacijah, a tudi s tem sem zadovoljen. Lahko bi se tudi malo drugače obrnilo. A glede na to, da na tej tekmi nisem nastopil ne vem kako dobro pripravljen, saj sem sredi priprav na novo sezono, sem zadovoljen že s tem, da sem se v tako močni konkurenci uvrstil v finale, za nameček pa sem se boril še za kolajne, kar je pa sploh super," je po nastopu iz Ostrave sporočil Bertoncelj, ki je sestavi glede na kvalifikacije dodal tudi štiri desetinke točke težavnosti.

Bertoncelj se vseeno ni odločil za preizkus težke sestave z izhodiščno vrednostjo 16,7 točke: "Tu je enostavno preveč mraz v ledeni dvorani, da bi se lahko za nastop dovolj ogrel in imel dovolj mehke roke. Sicer sem v vajo umestil prvino rus in jo nekoliko spremenil, tako da sem vsaj malo preizkusil nove elemente za novo sezono. Ne morem reči, da sem s petim mestom razočaran, in tudi ne, da sem vesel, ker sem peti. A za konec je kar v redu."

Telovadec Narodnega doma je še toliko bolj vesel, saj je sezono svetovnega pokala prvič v karieri končal kot skupni zmagovalec na konju z ročaji. Za njim sta si drugo mesto razdelila olimpijski prvak Madžar Krisztian Berki in olimpijski podprvak Britanec Louis Smith. "Morda ravno zato nisem preveč razočaran nad današnjo tekmo, ker sem prvič v karieri osvojil svetovni pokal. To ni kar tako in uspel mi je res velik rezultat. Vso sezono sem zelo dobro tekmoval v svetovnem pokalu, niti ene napake nisem naredil, saj sem se na vseh tekmah, kjer sem nastopil, tudi uvrstil v finale. Ne glede na to, da sem kar nekajkrat preizkušal različne izvedbe sestav, je bila sezona izjemno uspešna," je sklenil Škofjeločan.

Kot skupna zmagovalka je sezono končala tudi Belakova na preskoku, ki je za nameček osvojila še skupno drugo mesto v točkovanju svetovnega pokala na gredi. "Teja je danes izvajala takšna skoka kot v predtekmovanju in na žalost ji prvi skok ni uspel, saj je padla, kar je pomenilo končno osmo mesto. Škoda, ker ji ni uspelo prikazati teh težjih skokov, saj bi bil dober trening za prihodnjo sezono. A očitno še nisva tako dobro pripravljena," je dejal selektor ženske vrste Andrej Mavrič.

Kljub današnji neposrečeni predstavi pa je Belakova zadržala prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Seveda smo vsi veseli, da je Teji uspelo zadržati prvo mesto in osvojiti skupno zmago na preskoku. A sem sva prišla tudi po zmago na gredi, kjer pa ji kvalifikacijski nastop ni uspel, tako da je sezono v skupni razvrstitvi končala na drugem mestu. To je tudi lep rezultat, a želeli smo si še več," je v pogovoru za STA še ocenil Mavrič.

Med najboljšo osmerico finalistov se je na bradlji predstavil še Alen Dimic. Uspel mu je kar dober nastop, seskok sicer ni bil takšen kot v načrtih, z oceno 14,425 točke pa je zasedel sedmo mesto. Tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala na tem orodju, kjer je že pred meseci skupno zmago osvojil Mitja Petkovšek, bo končal med najboljšo deseterico.