Glede na to, kakšne so lastnosti tega mleka, se kaj lahko zgodi, da bo to naslednje modno superživilo. V njem je trikrat več vitamina C in desetkrat več železa kot v kravjem mleku. Je vir proteinov in maščob, v enem litru dovolj hranljivih sestavin za dnevno potrebo človeka. Ima manj laktoze, zato ga dajejo dojenčkom, ki so občutljivi za laktozo. Iz kameljega mleka celo izdelujejo otroške mlečne formule, težko pa se iz njega izdeluje sir, ker ne koagulira, se pa lahko dobi okusen kamelji jogurt. V Kazahstanu in Turkmenistanu je popularno fermentirano kamelje mleko, ki ga imenujejo čal ali šubat. Čeprav je po okusu malce slano, v Dubaju iz kameljega mleka izdelujejo čokolado, v Keniji pijejo kamelčino, kapučino s kameljim mlekom. Na Bližnjem vzhodu, kjer porabijo največ kameljega mleka, so prepričani, da je zdravilo za sladkorno bolezen, želodčne in ledvične težave ter krepi imunski sistem. Združeni narodi ocenjujejo, da je potencial svetovnega trga s kameljim mlekom velik skoraj deset milijard dolarjev. Mogoče se bo v kratkem zgodilo, da bomo imeli poleg krav na pašnikih tudi kamele