Vettel je na nedeljski dirki po zelo tveganem manevru prehitel moštvenega kolego pri Red Bullu, Webbra, čeprav je iz boksov prejel drugačno navodilo. Po dirki se je nemški trikratni svetovni prvak sicer opravičil Avstralcu, a so v moštvu Red Bulla že napovedali resne pogovore o zapletu, odnos med dirkačema pa se je precej ohladil.

V moštvu so zaradi zapleta zelo zaskrbljeni, saj sta imela Vettel in Webber v preteklosti že precej dvobojev. Zdaj je Vettel vnovič načel medsebojno zaupanje med voznikoma in znotraj ekipe. Zanimivo bo videti, koliko bo Webber na drugih dirkah zdaj pripravljen pomagati Nemcu, saj se 36-letnemu Avstralcu po sezoni izteče pogodba z Red Bullom.

"Midva že ima skupno zgodbo in zgodovino, a bolje je, da ne rečem nič več o tem," je bil po dirki pomenljiv Avstralec. Gre za nesrečo iz leta 2010, ki jo je po prav tako ostrem prehitevalnem poskusu zakrivil Nemec.

Po včerajšnji dirki je bil Webber zelo jezen, svoje nezadovoljstvo s početjem moštvenega tovariša pa je pokazal že na progi.

Ko je Vettel po nekajsekundnem boju le uspel prehiteti Webbra, mu je Avstralec pokazal sredinec.

Kaj si misli z razpletom dirke pa je Webber pokazal tudi ob prečkanju ciljne črte. Najprej je zapeljal povsem na zunanji stran proge, torej čim dlje od mehanikov in vodstva ekipe, ki so ga čakali na zidu, nato pa je zapeljal nevarno blizu nosa dirkalnika Vettla, ki je medtem slavil zmago.