Po 9. oziroma 11. mestu Buttna in Pereza v Avstraliji se pri Mclarnu upravičeno sprašujejo, ali ga pri razvoju dirkalnika MP4-28 morda niso pošteno polomili. Da srebrni puščici nista bila kos preostalim dirkačem, je danes priznal tudi Perez, čeprav Mehičan zatrjuje, da je še vedno kar nekaj prostora za izboljšave.

»Skušali bomo storiti prav vse, da se vrnemo. Dirkalnik ima potencial, zato bomo iz njega poskušali iztisniti največ. A vendarle želimo letos zmagati. Da bi izpolnili ta cilj smo pripravljeni storiti prav vse,« je pred VN Malezije dejal Perez.

Pred nedeljsko dirko ni pretirano optimističen niti Button. Britanec je zato naklonjen zamisli, da bi pri McLarnu znova uporabili lanski bolid, čeprav je zatrdil, da zaenkrat o tem pri moštvu iz Wokinga še ne razmišljajo. »Pomembno je, da še naprej razvijamo dirkalnik. Imam občutek, da ta konec tedna ne bomo zmagali, a vseeno upam, da bomo storili korak naprej.«

Tako Perez kot Button sta sicer dejala, da njuna bolida pesti malo morje težav, največje preglavice pa jim povzroča aerodinamika. »Smo v položaju, v katerem se nismo želeli znajti in kamor zagotovo ne sodimo,« je bil jasen Button.