V preteklih mesecih so McLaren pogosto povezovali s številnimi dobavitelji motorjev v formuli 1, najpogosteje pa se je omenjalo Hondo, ki je z Angleži uspešno sodelovala med letoma 1988 in 1992, ko je Ayrton Senna osvojil tri naslove svetovnega prvaka.

Govorice so ta teden postale še glasnejše, a jih je sedaj zanikal kar Whitmarsh sam. »Lahko vam izdam, da imamo do leta 2015 sklenjeno pogodbo z našim dolgoletnim partnerjem Mercedes-Benzom , s katerim bomo skušali zmagati v svetovnem prvenstvu,« je povedal Whitmarsh, ki bo imel s svojimi sodelavci sedaj dve leti časa, da oceni uspešnost novih 1,6 litrskih motorjev, ki bodo prišli v uporabo prihodnjo sezono.

Za katerega dobavitelja se bodo pri McLarnu odločili po letu 2015, ni znano, si pa prvi mož moštva želi, da bi motorje v formuli 1 ponujalo več avtomobilskih podjetij. »Trenutno motorje dobavljajo Renault, Mercedes in Ferrari. Rabimo več dobaviteljev. Slišal sem, da o vstopu razmišljajo Hyundai, Honda in Porsche, a to so le špekulacije,« je še dejal 54-letnik.