Na dogodku, ki je med irskimi študenti poznan kot Trinity College Jailbreak, je bilo 70 mladim z Univerze v Dublinu dovoljeno, da v poldrugem dnevu poskusijo priti čim dlje od irske prestolnice. Ob tem pa ne smejo potrošiti niti centa. „V osnovi smo menili, da se bodo odpravili po Združenem kraljestvu in naokrog po Irski, nikoli pa si nismo mislili, da bodo nekateri prišli do oddaljenih držav na drugem koncu planeta,“ je presenečeno povedal Sorcha McCauley, eden od organizatorjev dogodka.

Mnogi študenti so namreč hitro zavili na letališče in pričeli z iskanjem sreče pri letalskih vozovnicah za Poljsko, Slovšako, Italijo ipd. Zmagovalni tandem dveh študentov medicine je uspel priti do Miramara v Argentini, ki je od Dublina oddaljeno več kot 7000 kilometrov.

Sprva sta sicer letela v prestolnico Buenos Aires, tam sta opravila radijski intervju, nato najela taksi in se zapeljala do obale. Vse to brez denarja in brez poznavanja španskega jezika. Uspela naj bi celo prepričati irskega glasbenika Chrisa de Burgha, da jima plača vozovnico domov.

Iznajdljiva je bila tudi četvorka študentov, ki so se odpravili proti Aziji. V roku 36 ur sicer niso prispeli na želeni cilj, so pa prišli do Avstralije in Bruneja. Čeprav večina študentov ni zapustila Evrope, so se nekateri soočali z izgubljenimi potnimi listi na Madžarskem, s prometno nesrečo vlaka v Srbiji in neurjem v Dusseldorfu.