Nekdanji sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher se je poslovil po sezoni 2012, ko se mu je iztekla pogodba z Mercedesovo tovarniško ekipo. Kariera mlajšega od bratov Schumacher je bila sicer precej manj blesteča. Mlajši Schumacher je v formuli 1 preživel deset sezon, nazadnje pa je šest sezon nastopal v nemškem avtomobilističnem prvenstvu DTM. V petek je sporočil, da se poslavlja, bo pa ostal povezan s svojo zadnjo ekipo RSC Mücke v tem tekmovanju kot član vodstva moštva.

»Po temeljitem razmisleku sem se odločil, da lahko kot član ekipe prispevam več kot za volanom. Hvaležen sem vsem, ki so mi omogočili več kot 20 let delovanja v avtomobilističnem športu, še posebej Mercedesu, s katerim smo odlično sodelovali zadnjih pet sezon,« je slovo pospremil Ralf Schumacher, ki se v DTM nikoli ni prebil prav na vrh, njegovi najboljši uvrstitvi sta bili eno drugo in eno tretje mesto iz sezone 2011.

V formuli 1 je mlajši Schumacher dirkal med leti 1997 in 2007. Zbral je 180 nastopov za ekipe Toyota, Jordan in Williams-BMW, zmagal je na šestih dirkah. Ti dosežki ga za starejšim bratom in aktualnim trikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom vseeno uvrščajo na tretje mesto najboljših nemških voznikov formule 1.