Schumacher je pred tedni napovedal dokončno slovo - prvič se je sicer poslovil že leta 2006, pa se je nato vrnil čez tri leta in se pridružil Mercedesu - po koncu sezone 2012. Pred tem se je (pre)dolgo odločal o morebitnem nadaljevanju, pri Mercedesu pa so se naposled odločili, da se bodo v prihodnosti okrepili s sedanjim dirkačem McLarna Lewisom Hamiltonom.

"Kot dirkač si neodvisen od avta in ekipe. Če ni vse potekalo tako, kot bi moralo in kot smo želeli, je krivda tudi moja," je dejal 43-letni nekdanji sedemkratni svetovni svetovni prvak. Štiri dirke pred koncem prvenstva in pred dokončnim koncem kariere je na skromnem 14. mestu v seštevku voznikov, med konstruktorji pa je nemška ekipa na zanjo prav tako slabem petem mestu.

Vseeno pa je Schumacher zavrnil očitke, da je z vrnitvijo po uspešnih letih pri Ferrariju naredil napako. "Če pogledam nazaj, sem naredil vse, kar je bilo mogoče. To pa je edino pomembno in nimam si česa očitati," meni Schumi in dodaja: "Formulo 1 bom lahko zapustil z dvignjeno glavo."