Po sredinem dolgem čakanju in prestavljanju začetkov smukov sta dolgo visela v zraku superveleslalomska starta. Po dolini se je vila gosta megla, sneženje pa je še dodatno poslabšalo vremenske razmere. Zgodaj popoldne je posijalo sonce, vendar je začel pihati močan veter. Avstrijec Klaus Kröll, deseti tekmovalec pred drugo daljšo prekinitvijo moške tekme, ki so jo kljub vsemu začeli, je grdo padel, se zapletel v mrežo, kjer je bil 40 minut, preden so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Tekma je bila nato dokončno odpovedana, pet minut zatem pa so podobno storili tudi z ženskim superveleslalomom. "Veter je sicer odpihnil meglo, vendar pa je zelo močan in mislim, da tekme ne bo," je še pred začetkom dejal Silvano Beltrametti, nekdanji vrhunski švicarski tekmovalec in domačin, po katerem so poimenovali progo.

Tekmo so vseeno začeli in že prvi, Francoz Gauthier De Tessieres, je imel veliko težav in je dvakrat skorajda padel. Najbolj nevaren je bil skok po kompresiji, kjer ga je veter, ki je tam pihal posebej močno, dvignil visoko v zrak, Francozu pa se je uspelo hladnokrvno rešiti. Na tem delu so imeli težave tudi skoraj vsi preostali, ki so nastopili tudi Kröll. Avstrijec se je nekaj časa peljal ob zaščitni mreži, nato pa se vanjo zapletel in dolgo je trajalo, preden so ga lahko pripeli na strmini in s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

»Mama, še sem živ«

De Tessieres, pred mesecem dni je v Schladmingu presenetljivo postal svetovni superveleslalomski podprvak, je po prihodu v cilj sprva le zmajeval z glavo. Nato je na dva lista papirja napisal in v kamere pokazal zgovorna teksta. "Bil sem testni zajec za nesrečo" in "mama, še sem živ." Francoza ni nato nihče več prehitel, vendar pa to ni pravzaprav nikogar zanimalo. Po prvi polurni prekinitvi in nastopu De Tessieresa se je tekma nadaljevala, po padcu Krölla pa je bila tekma v olajšanje vseh nastopajočih dokončno odpovedana.

Med obema prekinitvama so številni tekmovalci zlili vso jezo, ki se jim je nabirala v zadnjem obdobju, ko je Mednarodna smučarska zveza v nekaterih primerih ne glede na vse izpeljala tekme. Posebej nazoren in neposreden je bil Italijan Christof Innerhofer, ki je dejal, da se igrajo s smučarji in smučarkami, z njihovimi življenji in zdravjem.

Mazejevi še drugo prvo mesto v seštevku disciplin

Tina Maze, edina slovenska predstavnica na današnjih startnih listah, je imela startno številko 16, vendar veliko boljše izhodišče, kot dan pred tem. Črnjanka je v sredo ostala brez možnosti, da bi kot prva v zgodovini osvojila vse seštevke v točkovanjih svetovnega pokala, saj je po odpovedi smuka v seštevku za točko zaostala za Američanko Lindsey Vonn. Danes pa je velikemu kristalnemu globusu dodala še superveleslalomskega in po veleslalomskem osvoji še drugo prvo mesto v seštevku disciplin. V superveleslalomskem seštevku je drugouvrščeno Američanko Julio Mancuso prehitela za 55 točk.

Svindal veliki kristalni globus prepustil Hirscherju: »Nima smisla, ne bom vozil slaloma«

Svindal je po smukaškem prejel še svoj drugi globus v tej zimi. Čeprav ima Norvežan še možnost za skupno zmago, se je odločil, da na zadnjem slalomu sezone v nedeljo ne bo nastopil. Hirscher, ki velja za favorita za zmagi, ima pred obema tehničnima disciplinama 149 točk prednosti pred Svindalom.

Omenjena prednost 24-letnemu Hirscherju zadostuje za obrambo velikega kristalnega globusa, saj velja za favorita za zmagi v veleslalomu in slalomu, medtem ko omenjeni disciplini nista pisani na kožo Svindalu.

"Nima smisla, ne bom vozil slaloma. Marcel si je povsem zaslužil skupno zmago v seštevku," je ob tem dejal Svindal.

V petek je na programu ekipna tekma, na kateri bodo slovenske barve zastopali Ilka Štuhec, Ana Drev, Rok Perko in Andrej Šporn.