Edina Slovenka v izločilnih bojih je bila Katja Višnar, ki pa se je kljub drugemu času kvalifikacij poslovila že v četrtfinalu. Vesna Fabjan je bila v kvalifikacijah 31. in tako ostala brez četrtfinala.

Kowalczykova je z današnjo zmago, vseskozi je bila premočna za tekmice, že osvojila zmago v skupnem seštevku, kjer ima 1778 točk, drugouvrščena Norvežanka Therese Johaug pa "le" 1097. Kowalczykova je četrtič v karieri osvojila svetovni pokal, najboljša je bila že med leti 2009 in 2011. Na prizorišču prve slovenske zmage v svetovnem pokalu leta 2006 po zaslugi Petre Majdič sta danes nastopili tudi dve Slovenki, a znova zaostali za pričakovanji. Katja Višnar je postavila drugi čas kvalifikacij, nastopala v svoji paradni klasični tehniki, a v dolgem in fizično zelo zahtevnem sprintu "pregorela" v drugi polovici četrtfinalne preizkušnje.

Višnarjeva je v četrtfinalu sicer dobro krenila s starta, dolgo tekla na drugem mestu, a nato znova dovolila "komolčastim" tekmicam, da so jo zrinile na zadnje mesto, od koder se je v četrtfinalu še prebila na tretje mesto, a je bila njena četrtfinalna skupina precej počasnejša od ostalih, s čimer ni napredovala v polfinale kot srečna poraženka. Fabjanova, ki bolje teče v prosti tehniki, višje od 31. mesta v kvalifikacijah ni zmogla, s čimer je ostala brez zaključnih bojev.

"Škoda, lahko bi dosegla še več, saj sem se počutila izjemno močno. Bila sem dvakrat zaprta in nisem dobila priložnosti priti v ospredje. Ko sem v ciljnem vzponu prišla v svojo smučino sem pridobila dve mesti, bila sem močna, vendar je bilo to premalo za nadaljnje boje," je po tekmi povedala Višnarjeva.

Northug osrečil navijače

Pri moških je zmagal Norvežan Petter Northug, ki je tako razveselil domače navijače. Drugi je bil Kazahstanec Aleksej Poltoranin, tretji pa Rus Nikita Krijukov. V skupnem seštevku vodi Švicar Dario Cologna s 1173 točkami, drugi je Rus Aleksander Legkov (1066), tretji pa današnji zmagovalec Northug s 1050 točkami.

Tekaška karavana svetovnega pokala se seli na Holmenkollen, kjer bosta v soboto in nedeljo kraljevski preizkušnji na 30 kilometrov za ženske in 50 km za moške v prosti tehniki.