Iranska državna televizija poroča, da so predstavniki iranskih oblasti o tožbi že govorili s priznano francosko odvetnico. »Iran bom branila pred filmi, kakršen je Argo. V Hollywoodu jih namreč ustvarijo z namenom, da popačijo podobo te države,« je pojasnila odvetnica Isabelle Coutant-Peyre.

Argo, ki ga je režiral Ben Affleck, v njem pa zaigral tudi glavno vlogo, pripoveduje o reševalni akciji ameriških diplomatov s kanadskega veleposlaništva v Teheranu. Kriza z ugrabljenimi Američani je v Iranu sicer trajala od 1979 do 1981. Poleg oskarja za najboljši film je Affleck prejel še zlati globus za najboljšo režijo.

Američani trdijo, da film temelji na resnični zgodbi, Iranci pa, da na izmišljenih govoricah, ki so popolnoma popačile resnico in svetu predstavile Iran, kakršen v resnici ne obstaja. »Iranofobični ameriški film Irance opisuje kot preveč čustvene, neracionalne, nore in peklenske, agente Cie pa kot patriotske junake,« se pritožujejo.

Po poročanju iranske državne televizije bodo Iranci posneli film o istih dogodkih, a iz popolnoma drugačnega zornega kota.