Drama s talci na ameriškem veleposlaništvu v Teheranu v času iranske revolucije v letih 1979/1980, v kateri je Ben Affleck poleg režije prevzel tudi glavno moško vlogo, je prejela nagrado bafta še za montažo.

Film o agentu 007 Skyfall je bil proglašen za najboljši britanski film, prejel pa je tudi nagrado bafta za najboljšo izvirno glasbo.

Za najboljšo vlogo nagradili Daniela Day-Lewisa

Bafto za najboljšo glavno moško vlogo je prejel Danel Day-Lewis za vlogo Lincolna v filmu Stevena Spielberga o ameriškem predsedniku Abrahamu Lincolnu, za najboljšo glavno žensko vlogo pa je bila nagrajena Emmanuelle Riva za vlogo v filmu Ljubezen Michaela Henekeja. Henekejev film je bil proglašen tudi za najboljši tuji film.

Django brez okovov slavil za stransko moško vlogo in scenarij

Za stranski vlogi sta bila nagrajena Christoph Waltz za vlogo v Tarantinovem filmu Django brez okovov in Anne Hathaway za vlogo v muzikalu Nesrečniki. Django brez okovov je bil nagrajen tudi za najboljši izvirni scenarij.

Nesrečniki režiserja Toma Hooperja pa so bili nagrajeni še za scenografijo, masko in zvok, medtem ko je Pijevo življenje Anga Leeja prejelo bafto za produkcijo in vizualne efekte.

Nagrado bafta za življenjsko delo je prejel britanski režiser, producent in pisec Alan Parker.