Najbolj uspešna država na igrah v Rusiji bo po predvidevanju Infostrade Norveška, ki naj bi v Sočiju pobrala 38 medalj, od tega ji pripisujejo 16 zlatih. Z enakim številom najžlahtnejšim medalj, a manj v skupnem seštevku (29) naj bi bili drugi Kanadčani, tretji pa Američani s skupno 31 in desetimi zlatimi. Smučarska velesila Avstrija je na tej navidezni lestvici medalj za Soči na šestem mestu (šest zlatih, skupno 19 medalj), medtem ko je Švica uvrščena precej slabše, le mesto pred Slovenijo.

Sloveniji so v Infostradi pripisali šest medalj, od tega tri zlate. Zanje naj bi seveda poskrbela najboljša smučarka na svetu Tina Maze, Švicarji so ji pripisali olimpijske zmage v veleslalomu, superkombinaciji in superveleslalomu. Srebro naj bi dobila biatlonec Jakov Fak na 20-kilometrski preizkušnji ter deskar Rok Marguč v paralelnem slalomu, bron pa smučar prostega sloga Filip Flisar v krosu. Zanimivo, agencija možnost za osvojitev olimpijske medalje ni pripisala slovenskim smučarskim skakalcem, ki imajo za sabo eno najuspešnejših sezon v zadnjem času.

Kot so pojasnili pri Infostradi, so Norvežani skok na vrh navidezne lestvice medalj naredili v zadnjem mesecu, ko so slavili na biatlonski štafetni tekmi na SP, dobili štiri zlate medalje Marit Bjoergen na nordijskem SP ter jim dodali še zlato skakalca Andersa Bardala.