Tina Maze pravi, da njene baterije še zdaleč niso več povsem polne, kot so bile večji del sezone. A to se na smučišču v Ofterschwangu ni niti malo poznalo. Najboljša smučarka sveta je tekmicam znova pokazala, kako dominantna je. Tokrat z drugim mestom v veleslalomu, kjer je bila od nje boljša le Avstrijka Anna Fenninger, in slalomu, ki ga je dobila in se tekmo pred koncem povzpela tudi v tej disciplini na vrh pred Mikaelo Shiffrin, ki je bila tretja. Uspeh kariere je z drugim mestom dosegla Wendy Holdener, ki se je kot prva Švicarka v zadnjih desetih letih uvrstila na zmagovalni oder v slalomu. Pred finalom svetovnega pokala, ki se bo s treningom smuka že danes začel v Lenzerheideju, je Mazejeva prva v treh disciplinah (slalom, veleslalom, superveleslalom) in druga v smuku, z le točko zaostanka za poškodovano Lindsey Vonn, ki je že končala sezono. Mazejeva ima na svojem računu že 2254 točk.

Kakšna lakota po tekmovanju in zmagovanju leži v Črnjanki, je bilo vidno v soboto. Čeprav si je že januarja zagotovila mali kristalni globus v veleslalomskem seštevku, je vse sile usmerila v tekmo in se znova uvrstila na zmagovalni oder. Druga možnost je bila, da bi nekoliko privarčevala moči, morda tekmo celo izpustila, kajti boj za prvo mesto je precej bolj napet v slalomu. A Mazejeva hoče osvojiti vse. Tako je po veleslalomu odhitela na trening slaloma. Imela je nekaj dvomov o tej disciplini, Andrea Massi je dejal, da slalom predstavlja uganko. A jo je Mazejeva uspešno razrešila in – zmagala. Desetič v sezoni, enaindvajsetič v karieri. Dvaindvajsetič letos se je uvrstila na zmagovalni oder, s čimer je izenačila rekord Hermanna Maierja in napovedala, da namerava iz Lenzerheideja domov odnesti vse globuse.

Da bo tako dobro vijugala med slalomskimi vratci, ni pričakovala niti sama. »Presenečena sem sama nad sabo. Slalom je najtežja disciplina. Težko je vseskozi obdržati formo na najvišji ravni, če tekmuješ v vseh disciplinah. Zadnje dni smo dobro trenirali. Dva dni slaloma sta bila dovolj, da sem ujela formo in na tekmi pokazala vse svoje znanje. Pomagale so mi tudi izkušnje iz lanskega leta,« je Tina Maze merila na tekmo v prejšnji sezoni v Ofterschwangu, ko je po prvi progi vodila, nato pa odstopila. V boju z manj izkušeno Shiffrinovo je bilo pomembno tudi, da je ohranila hladne živce. Medtem ko Mazejeva na drugi progi ni delala večjih napak, sta se Američanki primerili dve. »Igra živcev je bila prisotna, treba se je bilo boriti do konca. Slalom je nepredvidljiv. Če ne tvegaš, se lahko hitro opečeš. Razmere na progi so se med prvo in drugo vožnjo spreminjale. V drugi je bilo treba smučati pametno, kar mi je uspelo,« je dodala Mazejeva, medtem ko Shiffrinova, ki bo na finalu v Lenzerheideju praznovala 18. rojstni dan, še ni obupala nad zmago v skupnem seštevku. Pred zadnjo tekmo zaostaja sedem točk. »Vesela sem uvrstitve na zmagovalni oder, čeprav je bil moj cilj zmaga. Zdaj si grem ogledovat posnetke svojih voženj, da bom videla, kaj lahko naredim bolje. Veselim se razpleta v Lenzerheideju. Tam sem trenirala pred nekaj tedni, proga pa mi je zelo všeč,« je dejala Mikaela Shiffrin.