V taboru Krima so se pred tekmo zavedali, da bi jim zmaga proti Zvezdi praktično zagotovila tako želeni polfinale, čeprav bi jim jo teorija ob visokem porazu v Romuniji še lahko zagodla. V kar živčni predstavi so domače dolgo lomile odpor gostij, a nato - tudi brez pomoči Daniele Piedade (gripa) - sredi drugega polčasa le prišle do odločilne prednosti za novi dve točki, s katerima so se obdržale na vrhu skupine 2.

Uvod tekme, v kateri je Tiselj v prvih minutah računal na vratarko Jeleno Grubišić, krili Tamaro Mavsar in Carmen Martin, zunanje igralke Nino Wörz, Andreo Penezić in Barbaro Lazović ter krožno napadalko Marino Vergeljuk, je bil dokaj raztrgan in poln napak, po katerih so Rusinje hitro povedle s 3:1 in 6:4. V 15. minuti so po zaslugi razpoložene Ljudmile Postnove gostje ušle že na 7:4.

Toda v Krimovi vrsti je bila tokrat napadalno razpoložena tudi visoka Linnea Torstensson. Igralka, ki ima primarno obrambne naloge, je z dvema zadetkoma svoji ekipi priigrala priključek, Wörzova pa je v 18. minuti izid poravnala na 7:7. Šest minut pozneje je Katarina Krpež, ki je menjala Martinovo na desnem krilu, slovenske prvakinje prvič na tekmi popeljala do vodstva (10:9). Sledilo pa je znova nekaj zapravljenih napadov domačih, kar so gostje v zaključku polčasa znale kaznovati in pobegniti na 13:11.

V uvodu drugega polčasa je Tiselj ponudil priložnost tudi Maji Zrnec in Ljudmili Bodnjevi, kar je pozneje precej dobro vplivalo na domačo igro. Sprva sta bili ekipi še bolj ali manj poravnani, v 42. minuti pa je prav Zrnečeva po protinapadu poskrbela za dotlej najvišjo prednost Krima na tekmi - 17:15 -, ista igralka pa je v 47. minuti zadela še za 19:16.

Svoj delež je v teh trenutkih dodala še Grubišićeva, tako da je v 50. minuti prednost dvakratnih evropskih prvakinj znašala že 20:16. Ko je Penezićeva v 51. minuti zadela za 21:16, sta bili novi točki na dosegu roke, gol Wörzove v 54. minuti za 24:18 pa je tehtnico dokončno nagnil na stran Ljubljančank, ki so delo dokončale tudi z boljšo obrambo in visokim ritmom.