Varovanke Toneta Tislja so z zmago minuli konec tedna proti Ferencvarosu prevzele vodstvo v skupini B, tako da se lahko že to nedeljo šestič v zgodovini kluba uvrstijo v polfinale najelitnejšega klubskega tekmovanja. Priložnost je res lepa, saj bo na drugi strani igrišča v Stožicah stala zadnjeuvrščena ekipa iz Zvenigoroda, ki v štirih nastopih še ni vknjižila zmage.

Čeprav so krimovke rusko ekipo premagala že na prvi tekmi (29:24), Tiselj opozarja svoje igralke, da Zvezda še zdaleč ni tako slaba ekipa, kot to kaže njen položaj na lestvici. "Zvezda je vsega spoštovanja vredna ekipa, ki ima odlično zasedena vsa igralna mesta. V drugem delu je prikazala nekaj odličnih predstav, vendar ni zdržala v istem ritmu vseh šestdeset minut. Hkrati je že končala tekmovanje v ruskem prvenstvu, tako da se je lahko ta teden popolnoma posvetila naši tekmi. Ne sme se nam zgoditi, da se zadovoljimo z doseženim. Uspeh proti Ferencvarosu moramo pozabiti in se popolnoma usmeriti na naslednjo tekmo," pravi Tiselj.

Trenerjeva filozofija je enostavna - razmišljati zgolj o naslednjem nasprotniku -, zato nerad govori o morebitnemu tekmecu v polfinalu. V drugi skupini ima polfinale zagotovljen le Györ, medtem ko na drugo mesto še vedno merita tako Larvik kot Budućnost. "Moj cilj je vedno samo naslednja tekma. Nikoli ne razmišljam, kaj lahko prinese zmaga. Treba se je maksimalno pripraviti na Zvezdo, ki je tekmec kot vsak drug, nato pa bomo lahko razmišljali o naslednjih ciljih," pravi Tiselj in zavrača kakršnekoli kalkulacije: "Razmišljam samo o sebi, tako da me trenutno dogajanje v drugi skupini ne zanima."

Najboljša igralka Krima Mercatorja Andrea Penezić razmišlja zelo podobno. "Čeprav smo Zvezdo premagale na prvi tekmi v Zvenigorodu, to ni bila naša najboljša predstava. Imamo še precej rezerv tako v obrambi kot napadu. Lahko izboljšamo taktične zamisli in igro na globoko obrambo," pravi Penezićeva.

Tekma v dvorani Stožice se bo v nedeljo začela ob 19.30. Sodili jo bosta Švedinji Alexandra Siewert Delle in Natasha Engberg.